Πρωτοφανείς ευκαιρίες «βλέπει» η Κύπρος στα cryptos- Τι αναφέρει η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων 

AFP

H Εθνική Αρχή Στοιχημάτων την επόμενη εβδομάδα θα διοργανώσει εκδήλωση για το blockchain και τα κρυπτονομίσματα, αλλά για το πώς η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών στη χώρα.

Σύμφωνα με την κυπριακή ρυθμιστική αρχή τυχερών παιγνίων, ενώ η τεχνολογία του Blockchain και των κρυπτονομισμάτων παρουσιάζει «πρωτοφανείς» ευκαιρίες, υπάρχουν προκλήσεις που σχετίζονται με τον κυβερνητικό κανονισμό και θέματα εθνικής κυριαρχίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων διερευνά εάν η τεχνολογία blockchain μπορεί να υποστηρίξει και να ενισχύσει την εποπτεία της στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών της Κύπρου. 

Η ημερομηνία για την εκδήλωση έχει οριστεί για τις 8 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αναμένεται να θίξει τη χρήση του blockchain και των κρυπτονομισμάτων με συζήτηση που θα ακολουθήσει αμέσως μετά, για τα οφέλη που προσφέρει η τεχνολογία στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Moderator θα είναι η Χριστιάνα Αριστείδου, δικηγόρος τεχνολογίας και πρόεδρος της Επιτροπής Τεχνολογίας του Δικηγορικού Συλλόγου Κύπρου.

Σημειώνεται πως το 2013 η Λευκωσία έγινε το πρώτο διαπιστευμένο πανεπιστήμιο στον κόσμο που δέχθηκε bitcoin ως μέθοδο πληρωμής για δίδακτρα.

Σημειώνεται πως η Κύπρος είναι απόλυτα εξοικειωμένη με την τεχνολογία blockchain, αφού την χρησιμοποίησε για να πιστοποιήσει ότι περίπου 100 γιατροί και νοσηλευτές είχαν κάνει εμβόλια κατά της COVID-19 τον Ιανουάριο.