Πρωτοφανείς ευκαιρίες «βλέπει» η Κύπρος στα cryptos- Τι αναφέρει η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων 

Πρωτοφανείς ευκαιρίες «βλέπει» η Κύπρος στα cryptos- Τι αναφέρει η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων 
(FILES) This file photo taken on November 20, 2017 shows gold plated souvenir Bitcoin coins arranged for a photograph in London. - Bitcoin plunged below 39,000 USD for the first time in more than three months on May 19, 2021 after China said cryptocurrencies would not be allowed in transactions and warned investors against speculative trading in them, despite the country powering most of the world's mining. (Photo by Justin TALLIS / AFP) Photo: AFP

H Εθνική Αρχή Στοιχημάτων την επόμενη εβδομάδα θα διοργανώσει εκδήλωση για το blockchain και τα κρυπτονομίσματα, αλλά για το πώς η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών στη χώρα.

Σύμφωνα με την κυπριακή ρυθμιστική αρχή τυχερών παιγνίων, ενώ η τεχνολογία του Blockchain και των κρυπτονομισμάτων παρουσιάζει «πρωτοφανείς» ευκαιρίες, υπάρχουν προκλήσεις που σχετίζονται με τον κυβερνητικό κανονισμό και θέματα εθνικής κυριαρχίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων διερευνά εάν η τεχνολογία blockchain μπορεί να υποστηρίξει και να ενισχύσει την εποπτεία της στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών της Κύπρου. 

Η ημερομηνία για την εκδήλωση έχει οριστεί για τις 8 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αναμένεται να θίξει τη χρήση του blockchain και των κρυπτονομισμάτων με συζήτηση που θα ακολουθήσει αμέσως μετά, για τα οφέλη που προσφέρει η τεχνολογία στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Moderator θα είναι η Χριστιάνα Αριστείδου, δικηγόρος τεχνολογίας και πρόεδρος της Επιτροπής Τεχνολογίας του Δικηγορικού Συλλόγου Κύπρου.

Σημειώνεται πως το 2013 η Λευκωσία έγινε το πρώτο διαπιστευμένο πανεπιστήμιο στον κόσμο που δέχθηκε bitcoin ως μέθοδο πληρωμής για δίδακτρα.

Σημειώνεται πως η Κύπρος είναι απόλυτα εξοικειωμένη με την τεχνολογία blockchain, αφού την χρησιμοποίησε για να πιστοποιήσει ότι περίπου 100 γιατροί και νοσηλευτές είχαν κάνει εμβόλια κατά της COVID-19 τον Ιανουάριο.