Προβάδισμα 17 μονάδων για τη ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 39,5% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Προβάδισμα 17 μονάδων του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της GPO για τα «Νέα Σαββατοκύριακο».

Αναλυτικότερα, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,5% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 7%, στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με ποσοστό 5,2% και ακολουθούν Ελληνική Λύση στο 3,5% και το ΜεΡΑ25 στο 2,5%.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 52,3%,  ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 26,2%.

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά και στο ερώτημα πόσο πιθανό θεωρείτε το ενδεχόμενο σοβαρού επεισοδίου με την Τουρκία το προσεχές διάστημα, το 63,7% απαντά «πολύ και αρκετά» με το 34,5% να απαντά «λίγο και καθόλου». Το 69,8% τάσσεται υπέρ της επιδίωξης έναρξης διαλόγου με την Τουρκία για αποκλιμάκωση της έντασης ενώ μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις στο ερώτημα αν η Ελλάδα πρέπει να κάνει χρήση στρατιωτικών μέσων για να αντιμετωπίσει την συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα (49,2% απαντά «ναι και μάλλον ναι» και 47,1% απαντά «όχι και μάλλον όχι»).

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, η κοινή γνώμη εμφανίζεται επιφυλακτική, καταγράφοντας μια αλλαγή πλεύσης από την άνοιξη, όταν όλοι οι περιορισμοί γίνονταν αποδεκτοί από το κοινωνικό σύνολο με συντριπτικά ποσοστά. Επίσης, η πλειονότητα των ερωτηθέντων (52,5%) θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε πρόσθετα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης νοικοκυριών, εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Σχετικά άρθρα