Συρρικνωμένο προβάδισμα 5,3% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Συρρικνωμένο προβάδισμα 5,3% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
Κάλπη αρχίζει να γεμίζει στις βουλευτικές εκλογές 2015 σε εκλογικό τμήμα στη Θεσσαλονίκη, Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ PIXEL/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Πεντακομματική βουλή και υψηλό ποσοστό αποχής και αναποφάσιστων καταγράφει η έρευνα.

Προβάδισμα 5,3% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Alco που διεξήχθη για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου OPEN.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό 23,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 18,4%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,2%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,3% και το Κίνημα Αλλαγής με 4,6%. Από τα κόμματα που βρίσκονται σήμερα εντός Βουλής ποσοστό κάτω του 3% συγκεντρώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,7%), η Ένωση Κεντρώων (1,6%) και το Ποτάμι (1,1%), ενώ η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνει 2,5%.

Παραμένει υψηλή η αποχή, όπως και το ποσοστό των πολιτών που ακόμα δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη» η πλειονότητα απαντά κανένας σε ποσοστό 42%, τον πρόεδρο της Ν.Δ. το 27% και τον πρωθυπουργό το 25%.

Την ίδια ώρα, η πλειονότητα των ερωτηθέντων (σε ποσοστό 58%) θεωρεί τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα ενώ στο ερώτημα αν το 2019 θα είναι καλύτερο για την οικογένεια σας το 36% απαντά ότι δεν εκτιμά ότι θα υπάρξει καμία μεταβολή.

Στην ερώτηση «Πότε πιστεύετε ότι είναι καλύτερα να γίνουν εκλογές;», οι πολίτες απαντούν: Τον Μάρτιο το 27%, τον Μάιο το 15% και στο τέλος της τετραετίας το 42%.

Στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι πολεμάει περισσότερο τη διαπλοκή» ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 26% ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης 14%.

Η έρευνα έγινε σε σταθμισμένο δείγμα 1000 ατόμων απ όλη την Ελλάδα στο διάστημα 5 έως 10 Δεκεμβρίου.