Προβάδισμα 8,1% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 8,1% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση

Προβληματισμένοι οι Έλληνες σχετικά με το κατά πόσο θα βγει η χώρα από την κρίση μέχρι το 2018.

Δημοσκόπηση του κέντρου ερευνών Bridging Europe για λογαριασμό της εφημερίδας «Αυγή» φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 8,1%. Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,7% και η Νέα Δημοκρατία 16,6%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,1% , η Χρυσή Αυγή με 7%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,1%.

Σε αυτή τη δημοσκόπηση η Ένωση Κεντρώων μένει εκτός Βουλής με ποσοστό 2,4%, όπως επίσης και το Ποτάμι με 1,9% και η Λαϊκή Ενότητα με ποσοστό 2,9%.

Στην ερώτηση για το κατά πόσο θα έχει βγει η χώρα από την κρίση μέχρι το 2018, οι πολίτες εμφανίζονται προβληματισμένοι. Το 37% απαντά δε γνωρίζω/δεν απαντώ, το 36% δε βλέπει έξοδο και το 27% είναι αισιόδοξο. Αξίζει να σημειωθεί πως επτά στους δέκα πιστεύουν ότι η χώρα θα ήταν σε χειρότερη κατάσταση σήμερα με εθνικό νόμισμα, ενώ το 53% πιστεύει ότι υπάρχει εναλλακτική πολιτική πρόταση εξόδου από την κρίση.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα του Ασφαλιστικού και στις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση, η πλειοψηφία των πολιτών (40% έναντι 32%) πιστεύει ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα δημιουργήσουν ένα βιώσιμο και δίκαιο σύστημα.

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην εφαρμογή του τρίτου προγράμματος, το 36% θεωρεί τους Θεσμούς, το 33% το ίδιο το πρόγραμμα και το 27% την αντιπολίτευση.

Δυσαρεστημένο από το κυβερνητικό έργο το 85% των πολιτών

Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, καταγράφει τη δυσαρέσκεια του 85% των ερωτηθέντων, οι οποίοι δηλώνουν πως δεν είναι ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Σε ό,τι αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον οποίο το 35% των ερωτηθέντων διατηρεί θετική γνώμη. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Βασίλης Λεβέντης με 28%. Τρίτος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας και τέταρτος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, αρνητική γνώμη για τον πρωθυπουργό εκφράζει το 54,5%.