Προβάδισμα χωρίς αυτοδυναμία στην Τερέζα Μέι δίνουν τα exit polls

Προβάδισμα χωρίς αυτοδυναμία στην Τερέζα Μέι δίνουν τα exit polls
epa06015492 British Prime Minister and leader of the British Conservative Party Theresa May speaks to supporters at a Conservative campaign event for the British General Election, at the National Conference Centre in Birmingham, central England, 07 June 2017. The British General Election is to be held on 08 June 2017. EPA/JON SUPER

Εντελώς θολό το τοπίο στις βρετανικές εκλογές μετά τα πρώτα στοιχεία της ψήφου.

Προβάδισμα των Συντηρητικών της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δίνουν τα exit poll του Ipsos/MORI για τις βρετανικές εκλογές.

Το Συντηρητικό Κόμμα εξασφαλίζει 314 έδρες στο 650-μελές κοινοβούλιο και κατά συνέπεια δεν κατακτά την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, σύμφωνα με το αποτέλεσμα του exit poll που μεταδόθηκε από τα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Οι Τόρις κατείχαν στην απερχόμενη Βουλή των Κοινοτήτων, 330 έδρες.

Οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν συγκεντρώνουν 266 έδρες ενισχύοντας την κοινοβουλευτική τους δύναμη κατά 32 έδρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ipsos/MORI.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν δήλωσε ότι η πρόβλεψη του exit poll, αν αποδειχθεί ακριβής, είναι «απολύτως καταστροφική για την Τερέζα Μέι και το Συντηρητικό Κόμμα».

Το Κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών εξασφαλίζει 14 έδρες στην Βουλή των Κοινοτήτων, σύμφωνα το exit poll. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Μένζις Κάμπελ δήλωσε ότι θεωρεί πολύ δύσκολη την συμμετοχή του κόμματος σε κυβερνητικό συνασπισμό.

Τα αποτελέσματα σε 76 περιφέρειες είναι αμφίρροπα όπως μεταδίδει το BBC. «Η κούρσα διεκδίκησης μεγάλου αριθμού εδρών γίνεται στήθος με στήθος, και προς το παρόν είναι αδύνατο να προβλεφθεί ο νικητής», αναφέρει στην ιστοσελίδα του το BBC. «Υπάρχουν 76 έδρες στις οποίες το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις προβλέψεις μας, είναι αμφίρροπο», προσθέτει.