Προβλέπεται μείωση στην τιμή της βενζίνης

Προβλέπεται μείωση στην τιμή της βενζίνης

Η τιμή της βενζίνης αυξάνεται σταθερά στις ΗΠΑ, όμως ενόψει της θερινής περιόδου οι οδηγοί αναμένεται να πάρουν μία «ανάσα».

Στα 2,74 δολάρια ανά γαλόνι διαμορφώνεται η μέση τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ-το υψηλότερο επίπεδο που έχει φτάσει η τιμή μέχρι φέτος. Πρόκειται για μία αύξηση 25 σεντς ανά γαλόνι κατά τον τελευταίο μήνα, ωστόσο πρόκειται για μία μείωση 90 σεντς ανά γαλόνι από ό, τι ένα χρόνο πριν.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, μεγάλο μέρος της πρόσφατης πορείας των τιμών οφείλεται στην εποχιακή διακοπή της λειτουργίας των διυλιστηρίων. Ωστόσο, οι εργασίες που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια αυτής της διακοπής είναι έτοιμες και πλέον μπορεί να αρχίσει κανονικά η λειτουργία των διυλιστηρίων.

Παράλληλα, οι τιμές του αργού πετρελαίου βρίσκονται επίσης σε άνοδο εντός του τρέχοντος έτους, με τη βοήθεια του της μικρής εξασθένισης του δολαρίου κατά τους τελευταίους μήνες. Ορισμένες χώρες, όπως η Κίνα, αγοράζουν πετρέλαιο για να συμπληρώσουν τα στρατηγικά τους αποθέματα ενισχύοντας τη ζήτηση.