Πρόβλημα στο Xbox One αναγνώρισε η Microsoft

Πρόβλημα στο Xbox One αναγνώρισε η Microsoft

Δυσλειτουργία στην τοποθέτηση δίσκων προέκυψε στη νέα κονσόλα.

Λίγες ώρες μετά την παγκόσμια πρώτη, την Πέμπτη που μας πέρασε, η Microsoft αναγνώρισε το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στα νέα Xbox One αρκετών αγοραστών.

Πιο συγκεκριμένα, η δυσλειτουργία εντοπίστηκε στο disk drive της παιχνιδομηχανής, καθώς οι χρήστες ανέφεραν ότι βγάζει έναν δυνατό ήχο όταν βάζουν ένα CD, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αναγνωρίζεται καν.

Η Microsoft δήλωσε ότι αυτό αφορά έναν πολύ μικρό αριθμό συσκευών. «Βρισκόμαστε σε απευθείας επαφή με όσους αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα, ούτως ώστε να αντικατασταθούν άμεσα οι προβληματικές τους κονσόλες», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Διαβάστε ακόμη: Microsoft: Πούλησε πάνω από ένα εκατ. Xbox One σε μια μέρα

Τις πρώτες 24 ώρες της εμφάνισης του Xbox One πωλήθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο «κομμάτια», γεγονός που ήρθε ως έμμεση απάντηση στον επίσης εντυπωσιακό αριθμό πωλήσεων του «μεγάλου ανταγωνιστή», PlayStation 4.

Νέο ρεκόρ μετά το 2005
Οκτώ χρόνια πέρασαν μέχρι την εμφάνιση μια νέας παιχνιδομηχανής από την Microsoft, και το ρεκόρ πωλήσεων μέσα σε μια μέρα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Όπως ανέφερε η εταιρεία, οι περισσότεροι συμβεβλημένοι αντιπρόσωποι έχουν ήδη ξεπουλήσει και αναμένουν την αποστολή νέας παρτίδας.

Διαβάστε ακόμη: PlayStation 4: Ένα εκατομμύριο πωλήσεις σε 24 ώρες

Κάθε νέα κυκλοφορία και μια πρόκληση
Προβλήματα αναφέρθηκαν όμως και από τους αγοραστές του PlayStation 4, αναφορικά με κάποιες τεχνικές δυσλειτουργίες, όμως και σε αυτήν την περίπτωση τα περιστατικά που σημειώθηκαν ήταν μεμονωμένα.

Όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, σε κάθε νέα κυκλοφορία προϊόντων τεχνολογίας υπάρχουν τέτοιου είδους θέματα, τα οποία σε γενικές γραμμές λογίζονται από υποφερτά ως «αναμενόμενα». Άλλωστε, σε πολλές περιπτώσεις η βιασύνη της ολοκλήρωσης της μαζικής παραγωγής, οι πιεστικές εμπορικές προθεσμίες, αλλά και οι καταστροφές κατά τη μεταφορά, συμβάλλουν σε αυτού του είδους τα «απρόοπτα».