Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Αττικής εξαιτίας βλάβης

Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Αττικής εξαιτίας βλάβης
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολλά τα προβλήματα στην κυκλοφορία στους δρόμους της Αθήνας - Εξαιτίας της βλάβης παρουσιάστηκε πρόβλημα και στη λειτουργία της γραμμής 2 του Μετρό.

Σε βλάβη του που παρουσιάστηκε στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης της Παλλήνης οφείλονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που εμφανίστηκαν σε περιοχές της Αττικής, οι οποίες διαβεβαίωσαν πως η ομαλή ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί σε μια ώρα το αργότερο.

«Σήμερα στις 14.12 λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ. «Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις», σημειώνεται.

Λόγω της διακοπής ρεύματος προβλήματα έχουν σημειωθεί στην κίνηση των οχημάτων καθώς δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες, ενώ η πυροσβεστική έχει δεχτεί περισσότερες από 90 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες.

Σημειώθηκε επίσης διακοπή κυκλοφορίας της γραμμής 2 Ανθούπολη-Ελληνικό, ωστόσο η κυκλοφορία των συρμών αποκαθίσταται σταδιακά.

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ το πρόβλημα της κίνησης των συρμών περιορίζεται στο τμήμα από το σταθμό Πανεπιστήμιο έως το σταθμό Ηλιούπολης, ενώ κανονικά γίνεται η κυκλοφορία από Ανθούπολη έως Πανεπιστήμιο και από τον σταθμό Ηλιόπουλη έως Ελληνικό.