Προβλήματα με το «καλημέρα» για το Disney+

Προβλήματα με το «καλημέρα» για το Disney+
epa07789287 A large Disney Plus logo is displayed during D23 Expo at the Convention Center in Anaheim, California, USA, 23 August 2019. The D23 Expo provides fans with access to Disney films, television, games and theme park experiences and runs from 23 to 25 August. EPA/ADAM S DAVIS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η πλατφόρμα streaming της Disney δεν άντεξε στη μεγάλη ζήτηση και παρουσίασε μια σειρά προβλημάτων στους χρήστες.

Η Disney μπορεί να έχει αυξημένη ζήτηση για τη νέα της υπηρεσία streaming, αλλά αυτή ίσως ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες. Τις πρώτες ώρες λειτουργίας του Disney+ ήταν αρκετά δύσκολες, καθώς η επίσημη κυκλοφορία της υπηρεσίας στιγματίστηκε από μια πληθώρα… τεχνικών λαθών. Από αργή φόρτωση της οθόνης μέχρι μηνύματα «αδυναμία σύνδεσης» στην αρχική σελίδα της υπηρεσίας μέχρι και προβλήματα στην προσθήκη προγραμμάτων σε watch lists.

Μέσα σε μια περίοδο 15 λεπτών καταγράφηκαν περίπου 8.300 παράπονα από χρήστες της Disney+. Η εταιρεία, σε tweet της, δήλωσε ότι εργαζόταν σκληρά προκειμένου να διορθώσει τα λάθη, τα οποία είχαν προκληθεί από την καταναλωτική ζήτηση (που) ξεπέρασε τις υψηλές μας προσδοκίες».

Χτες το απόγευμα οι μετοχές της Disney αυξήθηκαν κατά 1,2% στα 125,79 ευρώ, ενώ αυτές του Netflix έπεσαν κατά 1,2% στα 263,95 ευρώ.

Τα προβλήματα, που δεν είναι σπάνια κατά την κυκλοφορία μιας δημοφιλούς διαδικτυακής υπηρεσίας, προκλήθηκαν παρά την καθυστέρηση στην κυκλοφορία της από την Disney σε κάποιες χώρες. Για παράδειγμα, οι κάτοικοι του Πουέρτο Ρίκο είχε αρχικά προγραμματιστεί να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία ήδη κατά την αρχική της κυκλοφορία, αλλά η έναρξη στην χώρα καθυστέρησε κατά μια εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας την Τρίτη.

Η Disney προωθεί σημαντικά την υπηρεσία (και την κάνει διαθέσιμη στις περισσότερες μεγαλύτερες πλατφόρμες), ξεκινώντας προπαραγγελίες για το γενικό κοινό τον Σεπτέμβρη (με μια χαμηλότερη τιμή σε σχέση με το Netflix). Τα μέλη του D23, το fan club της Disney, μπορούσαν να αγοράσουν μια εγγραφή τριών χρόνων στο Disney+ με έκπτωση 33%.

Ο CEO της Disney, Bob Iger, χαρακτήρισε την υπηρεσία streaming «την μεγαλύτερη προτεραιότητα της εταιρείας» για το 2019. Η νέα υπηρεσία στοχεύει να ανταγωνιστεί άλλες μεγάλες υπηρεσίες streaming, όπως είναι το Netflix και το Amazon Prime.

Το Disney+ προσφέρει πάνω από 500 ταινίες και πάνω από 7.500 επεισόδια τηλεοπτικών εκπομπών. Μέχρι τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας του, σύμφωνα με τον Iger, το Disney+ θα προσφέρει πάνω από 620 ταινίες και πάνω από 10.000 επεισόδια τηλεοπτικών εκπομπών. Κανένα από αυτά τα νούμερα δεν περιλαμβάνει τις πρωτότυπες ταινίες μικρού μήκους και ταινίες μεγάλου μήκους.