Προβληματίζουν οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Προβληματίζουν οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά – Αναστασιάδη για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και συζήτησαν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε ότι στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο ηγετών βρέθηκαν οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι συνομίλησαν υπό το φως των εξελίξεων στην περιοχή και τις σχετικές ανακοινώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός Σαμαράς συζήτησαν σε σχέση με τα περαιτέρω διαβήματα και μέτρα, με συντονισμό κινήσεων από τις δύο κυβερνήσεις» συμπλήρωσε.

Με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και τον υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να επιτευχθεί ο περαιτέρω συντονισμός ενεργειών Λευκωσίας και Αθήνας για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, η Τουρκία εξέδωσε οδηγία προς ναυτιλομένους (NAVTEX), με την οποία δεσμεύει κάποιες περιοχές εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και με τη σειρά της, η Λευκωσία προειδοποίησε για σοβαρές επιπτώσεις στη διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό, εάν οι τουρκικές προκλήσεις συνεχιστούν στην κυπριακή ΑΟΖ και υπάρξει παρενόχληση των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτήν.