Ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών φορούσε ο δράστης στο Βέλγιο

Ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών φορούσε ο δράστης στο Βέλγιο

«Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί εκρηκτικά», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μία ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών βρέθηκε σε ύποπτο έπειτα από τον συναγερμό για βόμβα νωρίς σήμερα το πρωί κοντά σε εμπορικό κέντρο στην καρδιά των Βρυξελλών, ανακοίνωσε η εισαγγελία. «Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί εκρηκτικά», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμανε συναγερμός για βόμβα σε εμπορικό κέντρο, που οδήγησε σε αντιτρομοκρατκή επιχείρηση, μετέδωσε το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων BELGA.

Πρόκειται για το εμπορικό κέντρο City 2 στο κέντρο των Βρυξελλών. Η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ η ειδική μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών βρίσκεται ήδη στο σημείο.Το κέντρο διαχείρισης κρίσης συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Η βελγική αστυνομία συνέλαβε και κρατεί έναν ύποπτο άνδρα. «Ένας άνδρας συνελήφθη στις 05.30, πιθανόν έχοντας στην κατοχή του εκρηκτικά. Η ομάδα πυροτεχνουργών του στρατού επιβεβαιώνει εάν ισχύει», δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελλών.

Ωστόσο, βελγική πηγή δήλωσε ότι δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στον άνδρα που συνελήφθη κοντά στο εμπορικό κέντρο στις Βρυξέλλες.

«Προς το παρόν, η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο»
«Οι υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονται σε απόλυτη επιφυλακή. Προν το παρόν, η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο», δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Πολλές από τις εισόδους του μετρό στο εμπορικό κέντρο έχουν αποκλεισθεί και ένοπλοι στρατιώτες είναι ορατοί στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφου του AFP.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελλών δήλωσε ότι τα καταστήματα του τομέα γύρω από το εμπορικό κέντρο παραμένουν κλειστά μέχρι νεωτέρας.