«Ψευδές και επικίνδυνο ότι είμαστε το πρόβλημα της ΕΕ»

«Ψευδές και επικίνδυνο ότι είμαστε το πρόβλημα της ΕΕ»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλες μειώσεις. 

«Είναι ψευδές, επικίνδυνο, άδικο να παρουσιάζεται η Ελλάδα ως κεντρικό πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της παγκόσμιας οικονομίας» τόνισε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος. Μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι αν το ελληνικό χρέος είναι 350 δισ. ευρώ οι τρεις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης έχουν χρέος 7 τρισ., ενώ υπενθύμισε ότι το διαρθρωτικό πλεόνασμα της Ελλάδας είναι 5%, που είναι η καλύτερη επίδοση στην ΕΕ.

Διαβάστε ακόμη: Σαμαράς και Βενιζέλος βάζουν τις κόκκινες γραμμές

«Χρειαζόμαστε κοινωνική συναίνεση στην Ελλάδα. Ο Έλληνας πολίτης δεν αντέχει άλλη μείωση εισοδήματος» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.  Στον κ. Βενιζέλο ετέθη η ερώτηση για το κατά πόσον η κυβέρνηση έχει κάποιο όριο πέραν του οποίου θα ζητήσει τη διακοπή ενός προγράμματος, που έχει προκαλέσει σε όρους ΑΕΠ, ανεργίας, βιομηχανικής παραγωγής κλπ τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική καταστροφή στην ιστορία του καπιταλισμού, περιλαμβανομένου και του Κραχ του 1929 και της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.

Ο αντιπρόεδρος απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει «κόκκινη γραμμή», την οποία έχει κατ΄επανάληψη πει, και διερωτήθηκε τι θα συνέβαινε στην περίπτωση της εναλλακτικής, η οποία περιέγραφε απόλυτη εθνική κατάρρευση, καταστροφή του τραπεζικού και του παραγωγικού ιστού, πιθανώς πτώση του ΑΕΠ, όχι κατά 25%, αλλά κατά 75% κλπ.

«Πολλοί συμπολίτες μας, που δεν μας καταλαβαίνουν τώρα, θα μας καταλάβουν» είπε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε αρραγές το κυβερνητικό μέτωπο και κάλεσε στη διαμόρφωση συνθηκών συσπείρωσης, αισιοδοξίας, ασφάλειας καθώς και εθνικής συναίνεσης στον λαό.

Όλι Ρεν: «Η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη για τους Έλληνες»