Η ψηφιακή επικοινωνία γονέων με ειδικούς

Η ψηφιακή επικοινωνία γονέων με ειδικούς

Η SITTERLAND-Paidagogoi φιλοδοξεί να φέρνει πιο κοντά με εύκολο τρόπο τους γονείς με εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και άλλους επαγγελματίες του χώρου.

Η SITTERLAND-Paidagogoi φιλοδοξεί να φέρνει πιο κοντά με εύκολο τρόπο τους γονείς με εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και άλλους επαγγελματίες του χώρου.

Η Στέλλα Σταμέλου, ιδιοκτήτρια κέντρου προσχολικής αγωγής με πτυχίο Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, μαζί με το γιο της Γιάννη Παπαδάκη, φοιτητή στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και το πρόσφατο μέλος τους, Κουλαρά Σταύρο, απόφοιτο του Greenwich College στο αντικείμενο του Προγραμματισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών καθώς και του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ε.Α.Π δημιούργησαν την SITTERLAND-Paidagogoi. Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με σκοπό τη σύνδεση ειδικών με γονείς. Βρεφονηπιοκόμοι, εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, νηπιαγωγοί και δάσκαλοι θα έρχονται σε επικοινωνία με γονείς παιδιών, ηλικίας έως και 12 ετών.

Σκοπός αυτής της καινοτόμας ιδέας είναι αφενός μεν, οι γονείς να αναζητούν, να κλείνουν συνεργασία και στο τέλος να αξιολογούν τους ειδικούς με τους οποίους συνεργάστηκαν εύκολα και γρήγορα και αφετέρου δε, οι δε ειδικοί να έχουν τη δυνατότητα αναζήτησης εργασίας και προβολής του επαγγελματικού τους προφίλ.

Από την ιδέα στην υλοποίηση

Η Στέλλα Σταμέλου εξηγεί στο FortuneGreece.com πως γεννήθηκε η ιδέα για τη Sitterland:

«Οι λόγοι που με οδήγησαν να ξεκινήσω την υλοποίηση της Sitterland ήταν η ασφαλή και ταυτόχρονα ποιοτική απασχόληση και φροντίδα των παιδιών στο σπίτι τους, την ώρα που οι γονείς απουσιάζουν. Οι γονείς αναζητούν ένα τρίτο άτομο το οποίο δεν έχει πάντα τις απαραίτητες παιδαγωγικές γνώσεις για ν’ ασχοληθεί με τη φροντίδα και διαπαιδαγώγηση του παιδιού τους. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες για το παιδί που είναι σε θέση να προσφέρουν με τις γνώσεις τους, υπηρεσίες ποιοτικού, παιδαγωγικού περιεχομένου, αλλά δεν έχουν τον τρόπο και το μέσο να οργανωθούν και να προβληθούν ώστε να έρθουν σε επαφή με τους γονείς που τους χρειάζονται. Έτσι λοιπόν, γεννήθηκε η ιδέα της Sitterland. Ενός σύγχρονου ιστότοπου που θα προσφέρει στήριξη στο γονέα, ώστε ν’ ανταποκριθεί στο σύνθετο και δύσκολο έργο του, να εναρμονίσει την οικογενειακή και επαγγελματική του ζωή και να μειώσει το καθημερινό του στρες. Εξατομικευμένη και υπεύθυνη φροντίδα για την ψυχική υγεία του παιδιού από ανθρώπους με ανάλογη επαγγελματική κατάρτιση. Ευέλικτη και προσαρμόσιμη, δημιουργική απασχόληση. Δυνατότητα διαμόρφωσης ωραρίου ανάλογα με τις ανάγκες της οικογένειας».

Παράλληλα, όπως εξηγεί η Στέλλα Σταμέλου, οι επαγγελματίες θα έχουν τη δυνατότητα διαμόρφωσης και προβολής του επαγγελματικού προφίλ τους σε στοχευόμενο κοινό για την αύξηση του πελατολογίου τους. Θα μπορούν να επιλέγουν το χρόνο διαθεσιμότητάς τους, ν’ απαντούν σε αιτήματα γονέων και θα έχουν πρόσβαση σε πολλές ακόμα παροχές της Sitterland.

Μέσα από το SITTERLAND-Paidagogoi, θα παρέχεται η δυνατότητα στους γονείς να ενημερώνονται για το κόστος των υπηρεσιών, τις αξιολογήσεις των δασκάλων για τις υπηρεσίες που προσέφεραν από άλλους γονείς. Επίσης, θα υπάρχει δυνατότητα online κράτησης 24 ώρες το 24ωρο.

Σχετικά με τα άτομα που θα γίνονται δεκτά για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, η κυρία Σταμέλου Σταμέλου ξεκαθαρίζει ότι θα γίνονται δεκτοί μόνο φοιτητές και πτυχιούχοι με την ανάλογη εκπαιδευτική κατάρτιση. Πέρα από την προσκόμιση των υποχρεωτικών εγγράφων, που απαιτούνται ούτως ή άλλως, αν θέλει κάποιος να εργασθεί με παιδιά, υπάρχουν και συνεργασίες με ανθρώπους που διαθέτουν επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία στον τομέα της παιδοψυχολογίας και γενικότερα της ψυχολογίας.

Η πλατφόρμα SITTERLAND-Paidagogoi αναμένεται να είναι ενεργή για τους χρήστες στις αρχές του 2015.