Ψήφο εμπιστοσύνης στη Βρετανία παρά το Brexit δίνει η Nissan

Ψήφο εμπιστοσύνης στη Βρετανία παρά το Brexit δίνει η Nissan
epa05301038 The logo of Nissan is seen on the front grill of a vehicle on display at the company's global headquarters showroom in Yokohama, south of Tokyo, Japan, 12 May 2016. Nissan Motor Company posted a operating profit more than 34 percent to 793.3 billion yen (6.6 billion US dollars). EPA/CHRISTOPHER JUE

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει το νέο της μοντέλο στη Βρετανία, παρά την αναταραχή των τελευταίων μηνών.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan είπε ότι θα κατασκευάσει το νέο μοντέλο της Qashqai στο μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Βρετανίας, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του Reuters, αποτελώντας την πρώτη μεγάλη επένδυση από την βιομηχανία αυτοκινήτων από τότε που η Βρετανία ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Κάρλος Γκοσν είπε προειδοποιήσει τον Σεπτέμβριο ότι το Brexit θα μπορούσε να απειλήσει τις νέες επενδύσεις στις εγκαταστάσεις της Nissan στο Σάντερλαντ, αλλά δήλωσε σήμερα ότι η υποστήριξη της βρετανικής κυβέρνησης τη βοήθησε να προχωρήσει με τη νέα επένδυσή της.

«Η δέσμευση από τη βρετανική κυβέρνηση ότι το Σάντερλαντ θα παραμείνει ανταγωνιστικό σίγουρα μας έδωσε την εμπιστοσύνη να προχωρήσουμε αυτή τη σημαντική απόφαση», δήλωσε εκπρόσωπος της Nissan.

Η απόφαση της Nissan να κατασκευάσει το νέο μοντέλο Qashqai στο εργοστάσιο του Σάντερλαντ είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης που δείχνει ότι η Βρετανία είναι ανοιχτή στο επιχειρείν μετά την ψήφο υπέρ του Brexit, δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

«Είναι μια αναγνώριση ότι η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στο να δημιουργήσει και να υποστηρίξει τις σωστές συνθήκες για να συνεχίσει να αναπτύσσεται η αυτοκινητοβιομηχανία – τώρα και στο μέλλον», δήλωσε η Μέι σε ανακοίνωση.