Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Πρασίνων-Δημοκρατικής Αριστεράς

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Πρασίνων-Δημοκρατικής Αριστεράς

Στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου προχώρησαν οι Φώτης Κουβέλης και Νίκος Χρυσόγελος.

Οι επικεφαλής της εκλογικής συνεργασίας «Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά», Φώτης Κουβέλης και Νίκος Χρυσόγελος, παρουσίασαν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του οποίου ηγείται ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός. Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν μεταξύ άλλων το ηγετικό στέλεχος των Πρασίνων, Όλγα Θεοδωρικάκου, η συγγραφέας Λεία Βιτάλη, η θεατρολόγος Τζένη Αρσένη, ο πρώην βουλευτής Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης, ο καθηγητής Περιβάλλοντος Αρτέμης Αθανασάκης, ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τα ηγετικά στελέχη του κόμματος Σάκης Παπαθανασίου και Μιχάλης Σαμπατακάκης, καθώς και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χρήστος Μαχαίρας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, δήλωσε κατά την παρουσίαση ότι μετέχουν γυναίκες και άνδρες μέσα από την κοινωνία των πολιτών. «Οι “Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά” δίνουμε τη μάχη έτσι ώστε το εκλογικό αποτέλεσμα να μας αναδείξει, ισχυρούς, ρυθμιστές, δύναμη σταθεροποιητική, δύναμη εγγύησης για την πορεία αυτού του τόπου και στην κοινωνία» είπε και πρόσθεσε ότι η δημοκρατική– προοδευτική αλλαγή πρέπει να γίνει με υπευθυνότητα, με εγγύηση για το σήμερα και το αύριο, με σταθερότητα, με σταθερή και αταλάντευτη την πορεία της χώρας, μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

«”Οι «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά” θα είμαστε παρόντες και παρούσες στην επόμενη Βουλή για να συμβάλουμε στον προοδευτικό ανακαθορισμό των πολιτικών συσχετισμών, αλλά και της προοδευτικής πορείας του τόπου» υποστήριξε ο κ. Κουβέλης.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χρυσόγελος είπε ότι η συνεργασία των δύο κομμάτων έγινε στη βάση αξιών, πολιτικού προγράμματος και δέσμευσης για «υπέρβαση των λαθών των αδυναμιών του παρελθόντος». «Οι “ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ” δεν είναι μια συγκόλληση δύο σχηματισμών αλλά μια ανοικτή πρόσκληση προς ενεργούς πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στην αλλαγή πορείας της χώρας με βάση ένα οικολογικό, κοινωνικό, οικονομικό εναλλακτικό σχέδιο ανασυγκρότησης» τόνισε.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Βασίλης Βασιλικός, επισήμανε ότι: «Ανάμεσα στο διπολικό σκηνικό που προβάλλεται, όπου από τη μια κυριαρχεί ο φόβος και από την άλλη η οργή, και φόβος σημαίνει “αν έρθουν οι άλλοι, καταστραφήκαμε”, οργή σημαίνει “να φύγουν αυτοί και ό,τι μας λάχει”. Ανάμεσα σ’ αυτά η Δημοκρατική Αριστερά ορθώνει ξανά το ανάστημά της ενισχυμένη από τους Πράσινους για να λειτουργήσει -και εδώ θα χρησιμοποιήσω έναν ιατρικό όρο της ορθοπεδικής– σαν τον μεσοσπονδύλιο σπόνδυλο που απορροφά όλες τις καταπονήσεις, τα φορτία και τις φθορές του υπερκείμενου και του υποκείμενου σπονδύλου. Και μ’ αυτή τη προοπτική νομίζω ότι έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο να παίξει στο μετεκλογικό σκηνικό».

Τέλος, από τους Πράσινους, η Όλγα Θεοδωρικάκου ανέφερε ότι «η συνάντηση της κοινωνίας των πολιτών, της πολιτικής οικολογίας και της ανανεωτικής αριστεράς, στον συνδυασμό “ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Δημοκρατική Αριστερά”, αποτελεί τη δημιουργική υπέρβαση ενός ξεπερασμένου πολιτικού συστήματος που αντιστέκεται στο όραμα και την ελπίδα».