Ψήφος εμπιστοσύνης από αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα

Ψήφος εμπιστοσύνης από αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα

Η transavia.com ισχυροποιεί τη θέση της στην ελληνική αγορά, ενώ η Iberia ανακοινώνει τη δυναμική της επιστροφή.

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση έλεγαν οι παλιοί και αυτή η φράση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Μπορεί ο Έλληνας να είδε να συρρικνώνονται τα εισοδήματά του, να αυξάνονται οι φόροι που καλείται να πληρώσει, να έχει περιορίσει κατά πολύ τις δραστηριότητές του, αλλά ένα ταξιδάκι στο εξωτερικό έστω και με low cost πτήση θα το κάνει. Όχι τίποτα άλλο αλλά για να αλλάξει παραστάσεις και να φύγει από τη μιζέρια που κάποιοι θέλουν να του επιβάλλουν.

Δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας κλίνουν εισιτήρια με χαμηλού κόστους πτήσεις περιορίζοντας μεν τη βολή τους, φτάνοντας δε στον πολυπόθητο προορισμό.  Αυτή τη στροφή βλέπουν αεροπορικές όπως η Transavia και «τρίβουν» τα χέρια τους. Ο low cost αερομεταφορέας του Air France KLM Group, ανακοίνωσε πως εμφανίζει σημαντική ανάπτυξη της χωρητικότητας του στην Ελλάδα το 2014. Φέτος πάνω από 453.000 θέσεις είναι διαθέσιμες προς ολλανδικούς και γαλλικούς προορισμούς, έναντι 282.000 θέσεων το 2013 (αύξηση πάνω από 60% στο σύνολο των διαθέσιμων θέσεων προς Ολλανδία και Γαλλία).

Αν λοιπόν δεν έχετε επισκεφτεί την «πόλη του φωτός», ή τη χώρα του μεγάλου ζωγράφου Βαν Γκογκ ήρθε η ώρα να το κάνετε περιορίζοντας σημαντικά τα έξοδά σας. Υπενθυμίζεται πως από τις 17 Απριλίου 2014 η transavia.com ξεκίνησε ένα νέο απευθείας δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη προς το Άμστερνταμ. Στο δίκτυο προστέθηκαν προγραμματισμένες πτήσεις από Αθήνα προς Παρίσι, Νάντη και Λυόν αλλά και την ολλανδική Άιντχοβεν. Επιπρόσθετα, εκτός από το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Άμστερνταμ, η transavia.com προσφέρει συνδέσεις στο δίκτυο της KLM.

Στη χώρα μας η transavia.com αντιπροσωπεύεται από την Galant Hellas, η οποία είναι υπεύθυνη για όλες τις εμπορικές δραστηριότητες της εταιρείας σε όλα τα κανάλι, όπως τους OTAs (Online) Travel Agents, Tour Operators, Groups & Incentives, Corporates, και όλους τους χρήστες GDS (Galileo και Amadeus ATLA). Ωστόσο, οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν απευθείας τα εισιτήριά τους μέσω διαδικτύου από το transavia.com.

Συνολικά, η ολλανδικών συμφερόντων εταιρεία πραγματοποιεί 1.905 πτήσεις από και προς την Ελλάδα, αριθμός που υποδηλώνει την έκθεσή της στην εγχώρια και την εμπιστοσύνη της στο ελληνικό τουριστικό προϊόν. Η διοίκηση της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, εκτελεί δρομολόγια προς Κέρκυρα, Χανιά, Χίο, Ηράκλειο, Κεφαλλονιά, Σαντορίνη, Κω, Καλαμάτα, Λέσβο, Πρέβεζα, Ρόδο, Σάμο και Ζάκυνθο προς την Ολλανδία. Και από Χανιά, Ηράκλειο, Μύκονο, Ρόδο και Σαντορίνη προς τη Γαλλία.

Την ίδια ώρα ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά δίνει και η Ισπανική αεροπορική εταιρεία Iberia, η οποία σε επίσημη ανακοίνωσή της τονίζει πως επαναφέρει τις πτήσεις που θα συνδέουν τη Μαδρίτη με την Αθήνα. Μέσα στον Ιούλιο, η εταιρεία θα πραγματοποιεί οκτώ πτήσεις την βδομάδα από την Αθήνα.

Οι τρεις εξ’ αυτών θα γίνονται από τη θυγατρική της, Iberia Express, ενώ κατά την διάρκεια του Αυγούστου, αναμένεται να αυξήσει τα δρομολόγια σε οκτώ ανά εβδομάδα. Σε ότι αφορά το πρόγραμμα για τη χειμερινή τουριστική περίοδο η αεροπορική θα πετάει τρεις φορές την εβδομάδα από την Αθήνα στη Μαδρίτη.

Διαβάστε ακόμη:

Συγγνώμη ζήτησε η KLM από το Μεξικό

Οι καλύτερες αεροπορικές economy class

Το σχέδιο κυριαρχίας της Μέσης Ανατολής στις αερομεταφορές