Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από την Sobi

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από την Sobi

Ξεκινά τις δραστηριότητές της στη χώρα μας η σουηδική βιοφαρμακευτική εταιρεία.

 

Την έναρξη της δραστηριότητάς της στην Ελλάδα, με γραφείο που θα λειτουργεί στην Αθήνα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η σουηδική βιοφαρμακευτική εταιρεία Sobi, η οποία θεωρείται πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση των σπάνιων παθήσεων.

Η «Sobi», με σημαντικό έργο στην πρωτεϊνική βιοχημεία και την ανάπτυξη και παραγωγή βιολογικών παραγόντων, «επενδύει στην Ελλάδα παρά τις οικονομικές και επιχειρηματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία χρόνια» ανέφεραν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης οι εκπρόσωποί της.

Δέσμευση της «Sobi» όπως είπαν, είναι μέσω καινοτόμων θεραπειών να καλύψει ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες, που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων με σπάνιες παθήσεις, καθώς και των οικογενειών τους. Η εταιρεία διαθέτει παρουσία σε 24 χώρες, παρέχοντας θεραπείες σε ασθενείς σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως. Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της εστιάζει στην αιμοφιλία, τις φλεγμονές και τις γενετικές και μεταβολικές παθήσεις.

«Η έναρξη της δραστηριότητάς μας στην Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειές μας για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών με σπάνιες παθήσεις σε όλη την Ευρώπη» ανέφερε η Hege Hellström, πρόεδρος της «Sobi» Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Βόρειας Αφρικής και Ρωσίας.

«Στοχεύουμε να συνεργαστούμε στενά με την ελληνική Πολιτεία για να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας φροντίδα και έγκαιρη και εφ’ όρου ζωής πρόσβαση σε θεραπείες για τους ανθρώπους που ζουν με σπάνιες παθήσεις στην Ελλάδα» ανέφερε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της «Sobi» στην Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Sergio Lai.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) Πασχάλης Αποστολίδης, καλωσόρισε τη Sobi στην Ελλάδα, και σημείωσε ότι «η επένδυση της είναι σίγουρα ψήφος εμπιστοσύνης στις δυνατότητες και την ποιότητα του φαρμακευτικού κλάδου στη χώρα μας».

Πρόσθεσε ότι οι επενδύσεις που γίνονται στις φαρμακευτικές εταιρίες είναι πολύ μεγάλες, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως πανευρωπαϊκά αποτελεί τον πρώτο κλάδο σε επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη, επενδύοντας περισσότερα από 35 δισ. ευρώ το χρόνο.

«Είμαστε σίγουροι ότι η παρουσία της Sobi στην Ελλάδα θα αναβαθμίσει τις θεραπευτικές δυνατότητες των Ελλήνων ασθενών, καθώς πρόκειται για μία πρωτοπόρο εταιρεία με διεθνή τεχνογνωσία στη βιοχημεία και τις βιολογικά παρασκευασμένες θεραπείες. Και από τη στιγμή που η βιοτεχνολογία αποτελεί συνώνυμο της προόδου, η επιλογή της χώρας μας αποτελεί αδιαμφισβήτητη επιβεβαίωση, πως η Ελλάδα μπορεί να παρακολουθήσει και με τις κατάλληλες προϋποθέσεις να συμμετέχει σε αυτήν την εξέλιξη» κατέληξε ο κ. Αποστολίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ