Ψήφος εμπιστοσύνης στο ReGeneration από την Ελληνική Πρωτοβουλία σε εκδήλωση στην Νέα Υόρκη

Την υποστήριξή της για μια ακόμη χρονιά επιβεβαίωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) για το ReGeneration στο 7ο Gala που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Από την ίδρυσή του, το Hellenic Initiative έχει διαθέσει περισσότερα από 13 εκατομμύρια δολάρια για οικονομική ανάπτυξη και ανακούφιση από κρίσεις στην Ελλάδα, διευθύνοντας την ελληνική κοινότητα της διασποράς σε διεθνές επίπεδο.

Το ετήσιο Gala του Hellenic Initiative γίνεται με στόχο τη συγκέντρωση δωρεών για την ενίσχυση και τη βράβευση οργανισμών που υποστηρίζουν τη βιώσιμη μακροχρόνια εξέλιξη και οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, ενώ η εκδήλωση περιλαμβάνει κάθε χρόνο «σιωπηλή» δημοπρασία τα έσοδα από την οποία ενισχύουν τη συγκέντρωση των δωρεών.

Στη φετινή «σιωπηλη» δημοπρασία, τέθηκαν σε δημοπρασία, μεταξύ πολλών άλλων, η φανέλα του “Greek Freak” Γιάννη Αντετοκούνμπο και η ρακέτα του πετυχημένου τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, το Hellenic Initiative μαζί με τη The CocaCola Company ανακοίνωσαν μια σημαντική δωρεά ύψους 1 εκ. δολαρίων, για τα επόμενα 3 χρόνια, στο ReGeneration, το μεγαλύτερο και πιο πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Τα τελευταία 5 χρόνια, το ReGeneration δημοκρατικοποιεί την ευκαιρία των νέων πτυχιούχων για μετα-πανεπιστημιακή εκπαίδευση και απασχόληση στη χώρα μας, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση τόσο της νεανικής ανεργίας, του φαινομένου του ‘brain drain’, αλλά και στο γεφύρωμα του χάσματος μεταξύ του νέου πτυχιούχου και της αγοράς εργασίας.

Ο κ. Peter Poulos, Executive Director, The Hellenic Initiative τόνισε πως η δωρεά στο ReGeneration «αντιπροσωπεύει την ισχυρή δέσμευση» απέναντί του, ενώ πρόσθεσε ότι «Θα χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πολύ υψηλής ανεργίας στην Ελλάδα, δημιουργώντας ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας, οι οποίες με γεωμετρική πρόοδο θα ξεπεράσουν τις 1.100 που ήδη έχουν δημιουργηθεί».

Ο κ. Νίκος Κουμέττης, Προέδρος της The Coca-Cola Company στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA), δήλωσε τα εξής: «Δεν μπορεί να υπάρξει υγιής οικονομική ανάκαμψη χωρίς να παρέχεται πρόσβαση στην εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων. Περισσότερο από το 85% των συμμετεχόντων στο ReGeneration έχουν εξασφαλίσει πλήρη απασχόληση μέσω του προγράμματος, ενώ 6.000 συμμετέχοντες κάθε χρόνο λαμβάνουν εξατομικευμένο feedback με σκοπό την ενίσχυση της απασχολησιμότητάς τους».

«Το THI υποστηρίζει το ReGeneration από την ίδρυσή μας και του οφείλουμε τεράστια ευγνωμοσύνη. Η ανανέωση της δέσμευσης υποστηρίξής του, που έρχεται να προστεθεί στη χρηματοδότηση και των υπολοίπων υποστηρικτών μας, θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε ταχύτερα στην ανοικοδόμηση του οικοσυστήματος εκπαίδευσης και απασχόλησης στην Ελλάδα, επιτρέποντάς μας έτσι να προσφέρουμε, απολύτως αξιοκρατικά, ευκαιρίες για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη σε χιλιάδες νέους πτυχιούχους, όπως ο Ιωάννης και η Εύη», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Μαδαμόπουλος, Συνιδρυτής του ReGeneration.

Στην ξεχωριστή βραδιά παραβρέθηκαν και δύο “ReGenerators, η Εύη Μπαρούδα, HR Assistant, The Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson και ο Ιωάννης Λαγιόπουλος, EHSQ Analyst, Imerys. Οι νεαροί επωφελούμενοι του προγράμματος μίλησαν για το πώς το ReGeneration βοήθησε στο να διαμορφωθεί η επαγγελματική τους σταδιοδρομία και πως τους άλλαξε τη ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσω του ReGeneration έχουν γίνει πάνω από 1.100 προσλήψεις, σε συνεργασία με περισσότερες από 400 εταιρείες, ενώ το 92% των συμμετεχόντων κατάφεραν να ανανεώσουν την συνεργασία στις εταιρείες στις οποίες ξεκίνησαν. Τα παραπάνω στοιχεία καθώς και όλος ο αντίκτυπος του προγράμματος έχουν συγκεντρωθεί στο Impact Report που δημιούργησε το ReGeneration, για τα 5 χρόνια λειτουργίας του και προσφοράς στην ελληνική κοινωνία και τους νέους της.