Ψήφος εμπιστοσύνης της πολυεθνικής Dixons στην ελληνική οικονομία

Ψήφος εμπιστοσύνης της πολυεθνικής Dixons στην ελληνική οικονομία

Συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ο όμιλος Dixons.

Η Dixons Carphone, η ευρωπαϊκή εταιρία λιανικής πώλησης ηλεκτρικών ειδών και προϊόντων κινητής τηλεφωνίας, συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, λέγοντας ότι δεν έχει περιθώριο να χαλαρώσει παρά την συμφωνία της χώρας με τους πιστωτές της.

Η εταιρία έχει παρουσία στην Ελλάδα με το δίκτυο της Κωτσόβολος, με περίπου 70 καταστήματα αλλά και δραστηριότητες franchise, το οποίο συνεισφέρει περίπου 2,5% στις πωλήσεις του ομίλου.

“Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να χαλαρώσει κανείς”, είπε ο Οικονομικός Διευθυντής Χάμφρεϋ Σίνγκερ σε δημοσιογράφους σήμερα μετά την ανακοίνωση της Dixons για αύξηση των ετήσιων ενοποιημένων κερδών της κατά 21% και την επιστροφή της Κωτσόβολος σε κερδοφορία χάρη στις αυξημένες πωλήσεις.

“Φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πιο θετικά απ’ ό,τι ήταν αμέσως μετά το δημοψήφισμα (στην Ελλάδα στις 5 Ιουλίου) αλλά τα πράγματα έχουν γυρίσει και αλλάξει σε αυτή την αγορά πολύ γρήγορα στο παρελθόν”.

Ο Σίνγκερ, που την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε την Ελλάδα και καθημερινά πραγματοποιεί τηλεδιασκέψεις με τα στελέχη της εταιρίας στη χώρα, σημείωσε ότι οι πωλήσεις της Κωτσόβολος αυξήθηκαν για ένα-δυο ημέρες μετά την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων.

“Πράγματι, είδαμε ανθρώπους να μετατρέπουν το υπόλοιπο των τραπεζικών λογαριασμών τους, για το οποίο ήταν αβέβαιοι, σε προϊόντα όπως οι λευκές συσκευές”, είπε.

Πρόσθεσε ότι κάποιοι προμηθευτές ανέστειλαν τις παραδόσεις τους για κάποιες ημέρες, αν και αυτό δεν δημιούργησε πρόβλημα για την Κωτσόβολος καθώς υπήρχε επαρκές απόθεμα στα καταστήματα και τις αποθήκες.

Οι εργαζόμενοι στην Κωτσόβολος πληρώθηκαν τοις μετρητοίς την πρώτη εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα.

“Το προσωπικό αντέδρασε θετικά στην πληρωμή με μετρητά καθώς δεν ήθελαν τα χρήματά τους να πάνε σε ένα τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση”, είπε ο Σίνγκερ.

“Εάν τα πράγματα προχωρήσουν καλά τις επόμενες δύο ημέρες, ίσως μέχρι την επόμενη μηνιαία μισθοδοσία τα πράγματα να έχουν επιστρέψει στους κανονικούς τους ρυθμούς”, πρόσθεσε.