Πτώση ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή της Πούντας του Πόρου – Νεκροί οι τρεις επιβαίνοντες

Πτώση ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή της Πούντας του Πόρου – Νεκροί οι τρεις επιβαίνοντες
Την ώρα αυτή διεξάγονται έρευνες για τυχόν επιζώντες.

Πολιτικό ελικόπτερο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και το Γαλατά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από το «Ελ. Βενιζέλος» προς Γαλατά, ωστόσο κάποια στιγμή χάθηκε από την προσέγγιση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Δύο σοροί ανδρών, ρωσικής υπηκοότητας, επιβαινόντων του ελικοπτέρου, εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, ενώ εντοπίστηκε και η σωρός του τρίτου επιβαίνοντα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας.

Κατά πάσα πιθανότητα το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα. Στις έρευνες συμμετέχουν έξι πλωτά του Λιμενικού, έξι ιδιωτικά σκάφη, τρείς λάντζες, δύτες της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ελικόπτερο Super Puma.

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα υπάρχει black out στο νησί, λόγω της σύγκρουσης του ελικοπτέρου με καλώδια της ΔΕΗ. Πρόκειται για τα εναέρια καλώδια που ηλεκτροδοτούν το νησί.

Με εντολή του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ενεργοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός, για τη άμεση αποκατάσταση της βλάβης στην ηλεκτροδότηση της βλάβης στον Πόρο.

Παράλληλα μεταφέρονται ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη από τον ΔΕΔΔΗΕ για την περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό να επιδιορθωθεί σήμερα η βλάβη.

Από τη ΓΓΠΠ, έχει υποβληθεί αίτημα και στον Στρατό για την ενίσχυση και από εκεί με ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, ούτως ώστε να μην μείνει χωρίς ρεύμα το νησί. Επίσης σε επιφυλακή είναι η Αστυνομία και όλες οι υπηρεσίες, για τη διευκόλυνση της μεταφοράς των γεννητριών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ