Πτώση ελληνικού Mirage 2000 ανοιχτά της Σκύρου – Αγνοείται ο πιλότος

Πτώση ελληνικού Mirage 2000 ανοιχτά της Σκύρου – Αγνοείται ο πιλότος

Σε εξέλιξη έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό του χειριστή του μαχητικού - Άγνωστα παραμένουν για την ώρα τα αίτια της συντριβής.

Έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό αεροσκάφους τύπου Mirage 2000-5, ανοιχτά της Σκύρου, ενώ η τύχη του χειριστή του αεροσκάφους αγνοείται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος μαζί με έτερο ομοίου τύπου επέστρεφαν στη Σκύρο μετά από αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών στο κεντρικό Αιγαίο, και βρισκόταν κοντά στο αεροδρόμιο του νησιού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ενώ έχει δοθεί εντολή σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού να σπεύσουν στην περιοχή. Στην επιχείρηση συμμετέχουν στρατιωτικά ελικόπτερα, ένα αεροσκάφος C-130, μία φρεγάτα και παραπλέοντα σκάφη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ πριν από λίγο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε για το συμβάν και είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Πάνο Καμμένο και το ΥΠΕΘΑ.

Η είδηση της πτώσης ελληνικού μαχητικού τύπου Μιράζ μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα, επικαλούμενα τα δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ. Ο ειδησεογραφικός τηλεοπτικός σταθμός Heberturk, σε ανταπόκριση του Mahmut Gurer από την Άγκυρα, μετέδωσε ότι σύμφωνα με πηγές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων την ώρα που κατέπεσε το ελληνικό Μιράζ στο Αιγαίο, δεν υπήρχε παρουσία τουρκικών μαχητικών στην περιοχή.