Πτώση στο Bitcoin λόγω Κίνας – Μύθος το αφήγημα περί υιοθέτησης από θεσμικούς, λέει η Goldman Sachs

Πτώση στο Bitcoin λόγω Κίνας – Μύθος το αφήγημα περί υιοθέτησης από θεσμικούς, λέει η Goldman Sachs
pexels

Πτώση καταγράφει τόσο το Bitcoin όσο και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα υπό τον φόβο της επιβολής περισσότερων κανονιστικών ρυθμίσεων και περιορισμών στις ψηφιακές συναλλαγές εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης.

Από την άλλη, σύμφωνα με όσα αναφέρει με ριπόρτ της η Goldman Sachs, η θεσμική υιοθέτηση θα πάρει πολύ χρόνο.

Ειδικότερα, το Bitcoin, το Ether και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα που βρίσκονται στην πρώτη 30άδα διολίσθησαν τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχει η CoinGecko.

Ο λόγος; Η κινεζική υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Weibo «απέβαλε» όλα τα accounts που σχετίζονταν με κρυπτονομίσματα, με την πρόφαση πως παραβίαζαν τους κανόνες της Weibo.

To γραφείο δημοσίων σχέσεων της κινεζικής εταιρείας απέφυγε να προχωρήσει σε κάποια διευκρινιστική δήλωση.  Υπενθυμίζεται ότι η micro-blogging έλαβε παρόμοια μέτρα το 2019 όταν ανέστειλε τα accounts που συνδέονταν με το ανταλλακτήριο Binance Holdings Ltd. και την πλατφόρμα blockchain Tron.

Οι κινεζικές αρχές πρόσφατα απηύθυναν προειδοποίηση για το trading με κρυπτονομίσματα, ενώ επέβαλαν περιορισμούς στην εξόρυξη Bitcoin, με αποτέλεσμα να ασκηθούν πιέσεις στις τιμές. Το Bitcoin «αντιμετωπίζει» και τεχνικά ζητήματα, παραμένοντας κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των τελευταίων 20 και 200 ημερών.

Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα «παραμένει ευάλωτο, με το επόμενο σημείο στήριξης να είναι στις 29.000 δολ. Εφόσον διασπαστεί, θα κινδυνεύσει να βρεθεί στα 20.000 δολ.» έγραψε ο αναλυτής της Evercore ISI Rich Ross.

Το Bitcoin στις αρχές του έτους σημείωσε ράλι, ανεβαίνοντας στα 65.000 δολ. εν μέσω άκρατου ενθουσιασμού για την είσοδο θεσμικών στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, με πολλούς γνωστούς επενδυτές, ο Paul Tudor Jones και ο Stan Druckenmiller, να το παρομοιάζουν με ψηφιακό χρυσό. Έκτοτε, το κρυπτονόμισμα υποχώρησε περισσότερο από 25.000 δολ., στα 36.000 δολ. ανά νόμισμα. Παρ’ όλα αυτά, η τιμή του σημειώνει αύξηση 25% σε ετήσια βάση.

Τι αναφέρει η Goldman Sachs

Σε μια εξέλιξη που υπονομεύει τo «αφήγημα» περί εισόδου των θεσμικών, με ριπότ της η Goldman Sachs το Σάββατο αναφέρει ότι δεν είναι όλοι οι χρηματοοικονομικοί δρώντες πρόθυμοι να εισέλθουν στην εν λόγω αγορά.

«Πραγματοποιήσαμε δύο στρογγυλές τράπεζες αυτήν την εβδομάδα, τις οποίες παρακολούθησαν 25 CIO από διάφορα funds. Το πιο αγαπημένο θέμα είναι το στυλ ανάπτυξης, αλλά το λιγότερο αγαπημένο το Bitcoin» ανέφερε η τράπεζα.

To Ελ Σαλβαδόρ φέρνει νομοσχέδιο για να καταστήσει το bitcoin νόμιμο χρήμα

Πάντως, οι υποστηρικτές αυξάνονται. Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε ανακοίνωσε χθες ότι θα στείλει την επόμενη εβδομάδα ένα νομοσχέδιο στο Κογκρέσο με το οποίο το bitcoin θα καταστεί νόμιμο χρήμα στη χώρα.

«Βραχυπρόθεσμα, αυτό θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα βοηθήσει στην χρηματοοικονομική ένταξη χιλιάδων που βρίσκονται εκτός της επίσημης οικονομίας», δήλωσε ο Μπουκέλε σε ένα βίντεο που παρουσιάστηκε στο συνέδριο Bitcoin 2021 στο Μαϊάμι.

Η Strike, μια εφαρμογή πληρωμών μέσων κινητών τηλεφώνων, που ξεκίνησε να λειτουργεί στο Ελ Σαλβαδόρ τον Μάρτιο, χαιρέτισε σε ανακοίνωσή της το νομοσχέδιο και τόνισε πως συνεργάζεται με τη χώρα για την επιτυχημένη χρήση της τεχνολογίας bitcoin.

«Αυτό είναι μια τουφεκιά που ακούγεται σε όλο τον κόσμο για το bitcoin», τόνισε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Strike, Τζακ Μάλερς στο συνέδριο του Μαϊάμι.

«Η υιοθέτηση ενός ψηφιακού νομίσματος ως νόμιμου χρήματος παρέχει στο Ελ Σαλβαδόρ το πιο ασφαλές, αποδοτικό και παγκόσμια ενοποιημένο ανοιχτό δίκτυο πληρωμών στον κόσμο», δήλωσε ο Μάλερς.