Ραγδαία αύξηση κερδών σε σχέση με πέρυσι αναμένουν το α’ τρίμηνο οι ευρωπαϊκές εταιρείες

Ραγδαία αύξηση κερδών σε σχέση με πέρυσι αναμένουν το α’ τρίμηνο οι ευρωπαϊκές εταιρείες
pexels
Σε εξέλιξη η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων και τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πως αυτό θα είναι το καλύτερο τρίμηνο για τις ευρωπαϊκές μετοχές των τελευταίων εννέα ετών.

Αυξημένα κατά 71,3% εκτιμάται πως θα είναι τα κέρδη των ευρωπαϊκών εταιρειών το α’ τρίμηνο του 2021, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σύμφωνα με στοιχεία του Refinitiv IBES, καθώς η οικονομία της Ευρώπης ανακάμπτει από την ύφεση που προκάλεσε το πρώτο κύμα του κορωνοϊού το περασμένο έτος.

Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες, ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, σηματοδοτούν το καλύτερο τρίμηνο για τις ευρωπαϊκές μετοχές από τότε που άρχισε η IBES την καταγραφή τους πριν από εννέα χρόνια, και αντιπροσωπεύει άλμα σε σύγκριση με την πρόβλεψη της προηγούμενης εβδομάδας που έκανε λόγο για αύξηση των εταιρικών κερδών κατά 61,2%.

Οι προβλέψεις, που παρακολουθούν εταιρείες εισηγμένες στον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600, παραπέμπουν σε αύξηση των εσόδων κατά 2,5% το α’ τρίμηνο, έναντι του 2,8% που προβλέπονταν την περασμένη εβδομάδα.

Η Refinitiv ανέφερε πως τα δεδομένα έδειξαν πως από τις 54 εταιρείες του Stoxx 600 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο, το 64,8% έχει ανακοινώσει μεγέθη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, πολύ περισσότερο από το 51% που επιτυγχάνεται σε ένα σύνηθες τρίμηνο.