Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ: Παραιτήθηκε ο Μεϊμαράκης

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ: Παραιτήθηκε ο Μεϊμαράκης

Παρελθόν από την προεδρία της ΚΕΦΕ αποτελεί και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Την παραίτηση του από τη θέση του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ υπέβαλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως παραμένει ενεργός στην κούρσα της διαδοχής για την προεδρία του κόμματος. Νωρίτερα εντός της ημέρας, ο κ. Μεϊμαράκης είχε ορίσει ως αντιπρόεδρο της ΝΔ τον Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος πλέον αναλαμβάνει καθήκοντα μεταβατικού προέδρου.

«Παραδίδω την μεταβατική προεδρία στον Γιάννη Πλακιωτάκη. Θέλω να διαβεβαιώσω τους Νεοδημοκράτες ότι αυτό το κάνω για την ενότητα του κόμματος. Δεν υπάρχει θέμα διάσπασης», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Παραιτήθηκε και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος από την ΚΕΦΕ

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ανακοίνωσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ο κ. Παπαμιμίκος θεωρεί πως με την κίνησή του αυτή θα διευκολύνει το έργο της επιτροπής καθώς μετά την αποτυχία των εκλογών της Κυριακής είχαν εκφραστεί ενστάσεις από τους υποψηφίους προς το πρόσωπό του.

Σύμφωνα με το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας τη θέση του κ. Παπαμιμίκου παίρνει ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος κ. Πλακιωτάκης ο οποίος όμως ήδη διαδέχεται στη θέση του προέδρου του κόμματος τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.