Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Folli Follie: Ύποπτη για κακουργήματα η οικογένεια Κουτσολιούτσου

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Folli Follie: Ύποπτη για κακουργήματα η οικογένεια Κουτσολιούτσου

Δέκα άτομα καλούνται ως ύποπτοι, ανάμεσα τους και η οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Δέκα πρόσωπα που εμπλέκονται στις δραστηριότητες του ομίλου Folli Follie καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση από τον οικονομικό εισαγγελέα, ο οποίος τους ζητά εξηγήσεις για τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, ο οποίος ερευνά την υπόθεση των οικονομικών πεπραγμένων του Ομίλου, αποστέλει κλήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου σε πρόσωπα που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση, με τις πρώτες να έχουν ήδη αποσταλεί σε τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Οι Δημήτρης, Γεώργιος και Αικατερίνη Κουτσολιούτσου φαίνεται να κλήθηκαν να εμφανιστούν σήμερα ή αύριο, ενώ οι υπόλοιπες επτά κλήσεις αφορούν τρία μέλη του ΔΣ της Folli Follie, τον οικονομικό διευθυντή, τον επικεφαλής του λογιστηρίου, τον ορκωτό λογιστή που υπέγραψε ισολογισμούς, με βασικό προς το παρόν αυτόν του 2017, και τον επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

Οι κληθέντες έχουν τεθεί εδώ και καιρό στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας, καθώς ήδη έχουν τεθεί σε καθεστώς δέσμευσης περιουσιακά στοιχεία τους μετά από αιτήσεις που υπέβαλε ο κ. Δραγάτσης στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Με δύο βουλεύματα, που εκδόθηκαν κατόπιν των εισαγγελικών αιτημάτων, έχει διαταχθεί «πάγωμα» τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και χρηματοπιστωτικών τίτλων που κατέχουν οι δέκα εμπλεκόμενοι.

Η έρευνα για την εταιρεία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, με αρχικό υλικό μηνυτήρια αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τη μη «παροχή αιτούμενων στοιχείων» που ζητήθηκαν από τη Folli Follie, όπως ταμιακά διαθέσιμα κ.ά. Η Επιτροπή στρεφόταν κατά της εταιρείας και για «παρεμπόδιση ελέγχου», ο οποίος ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση report του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management (QCM), όπου αναφέρεται πως ενδέχεται κάποια οικονομικά στοιχεία της Folli Follie Group να μην είναι ακριβή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη, συνήγοροι των κληθέντων ως «υπόπτων» προσέρχονται στον εισαγγελέα για να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί, ώστε να ενημερωθούν για τις ενέργειες, των οποίων ζητούνται οι εξηγήσεις. Έτσι, η διαδικασία των ανωμοτί καταθέσεων μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα.

Η εισαγγελική κίνηση με την αποστολή κλήσεων σε υπόπτους, ουσιαστικά, σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της έρευνας, το επόμενο στάδιο της οποίας -μετά τις εξηγήσεις- θα καθορίσει και την ποινική αποτίμηση του εισαγγελικού λειτουργού για την όλη υπόθεση και την περαιτέρω πορεία της δικογραφίας.