Ράγισαν καρδιές για τον Μέσι: «Ήθελα να μείνω, η Παρί είναι ένα ενδεχόμενο»

Ράγισαν καρδιές για τον Μέσι: «Ήθελα να μείνω, η Παρί είναι ένα ενδεχόμενο»
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi arrives to a press conference at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 8, 2021. - Messi fought back tears as he began a press conference at which he confirmed he is leaving Barcelona, where he has played his entire career. (Photo by Pau BARRENA / AFP) Photo: AFP
Σε μία ανατριχιαστική συνέντευξη Τύπου με πολλά δάκρυα από τον Λιονέλ Μέσι, ο Αργεντινός ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα και μίλησε και για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την κατάληξη.

Στην πιο συγκινητική στιγμή της καριέρας του στην Μπαρτσελόνα εξελίχθηκε η αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπο του Λιονέλ Μέσι το μεσημέρι της Κυριακής. Ο Αργεντινός επιθετικός είπε το “αντίο” του, κάτι που ούτε ο ίδιος φανταζόταν όπως εξήγησε κατά τη διαδικασία που ήταν γεμάτη δάκρυα.

Μάλιστα, ο Μέσι μπήκε στην αίθουσα ήδη κλαίγοντας και πριν αρχίσει να μιλάει, κατευθύνθηκε προς τη σύζυγό του για να του δώσει ένα χαρτομάντηλο. Στη συνέχεια, ανέβηκε στο βάθρο, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να αρθρώσει λέξη, λόγω του standing ovation και του χειροκροτήματος από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους, τεχνικούς και λίγους (πρώην) συμπαίκτες του, όπως οι Κάρλες Πουγιόλ, Τσάβι, Ζεράρ Πικέ, Σέρχιο Μπουσκέτς, Τζόρντι Άλμπα και Σέρχιο Αγκουέρο.

«Τις τελευταίες μέρες έδωσα πολύ σκέψη για το τι μπορώ να πω. Είναι πολύ δύσκολο για μένα έπειτα από τόσα χρόνια της ζωής μου εδώ. Δεν είμαι έτοιμος γι’ αυτό. Πέρυσι με όλες τις βλακείες, με το burofax, ήξερα τι να πω. Αλλά φέτος δεν είναι το ίδιο. Φέτος, η οικογένειά μου κι εγώ ήμασταν πεπεισμένοι ότι θα μείνουμε εδώ, κάτι που θέλαμε περισσότερο από ποτέ”, ήταν τα πρώτα λόγια του.

“Νομίζαμε ότι θα μείνουμε στη Βαρκελώνη. Ο χρόνος μας εδώ ήταν υπέροχος. Έπειτα από τόσα χρόνια εδώ, από τα 13 μου, έπειτα από 21 χρόνια, φεύγω με τη σύζυγό μου, με τα 3 καταλανοαργεντινά παιδιά. Δεν μπορώ να σας πω ό,τι ζήσαμε σε αυτήν την πόλη και δεν μπορώ να πω ότι δεν θα γυρίσουμε σε μερικά χρόνια, γιατί εδώ είναι το σπίτι μας. Είπα στα παιδιά ότι είμαι ευγνώμων προς όλους στο σύλλογο, που ήταν με το πλευρό μου. Ακόμα κι αυτούς που συνάντησα λίγες φορές”.

“Τρέφω πολύ μεγάλο σεβασμό γι’ αυτόν τον οργανισμό. Για όσα έζησα σε αυτήν την περίοδο. Για όλα τα καλά που έγιναν, αλλά και τα λίγα άσχημα, που με βοήθησαν να μεγαλώσω, να αναπτυχθώ. Τα έδωσα όλα γι’ αυτό το σύλλογο. Από την πρώτη μέρα που έφτασα μέχρι την τελευταία. Φεύγω. Είμαι ευγνώμων για τη φροντίδα που μου έδειξε ο λόγος. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα φύγω».

Δείτε τη συνέχεια στο sport24.gr