Ράλι +9% για το Dogecoin λόγω της εξαγοράς του Τwitter από τον Έλον Μασκ

AFP

Εκρηκτική άνοδο +9% σημειώνει το meme κρυπτονόμισμα Dogecoin μετά τα δημοσιεύματα πως ο Έλον Μασκ είναι κοντά στην αγορά του Twitter αντί τιμήματος 54,2 δολ. ανά μετοχή.

Ειδικότερα, το Doge σημείωνε αύξηση έως 0,14 δολ. από το επίπεδο των 0,12 δολ. κατά τις πρώτες πρωινές ώρες την Τρίτη 26 Απριλίου.

Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Twitter επεξεργάζεται τους όρους της συναλλαγής και θα μπορούσε να καταλήξει σε συμφωνία, σύμφωνα με το Reuters. 

Υπενθυμίζεται πως ο Μασκ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla και της εταιρείας εξερεύνησης του διαστήματος SpaceX, μεταξύ άλλων επιχειρήσεων, κατέχει επί του παρόντος το 9,2% του Twitter.

Βέβαια, η τιμή του Dogecoin και η επικείμενη εξαγορά του Twitter από τον Musk δεν συσχετίζονται άμεσα. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές λένε ότι οι επανειλημμένες αναφορές του memecoin από τον Μασκ ενισχύουν τις εικασίες των επενδυτών που ελπίζουν ότι το κρυπτονόμισμα θα συμπεριληφθεί στα μακροπρόθεσμα σχέδια του Twitter.

«Πολλοί ελπίζουν ότι θα δοθεί η δυνατότητα στους διαφημιζόμενους να πληρώνουν σε Doge», εξήγησε ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Kryptomon, Tomer Nuni, στο CoinDesk νωρίτερα αυτόν τον μήνα. «Το ίδιο συνέβη με την Tesla και το Bitcoin».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Μασκ με tweet του πρότεινε το dogecoin ως μία από τις επιλογές πληρωμής για το Twitter Blue, τη συνδρομητική υπηρεσία του ιστότοπου με premium χαρακτηριστικά.

Η Tesla δέχεται ήδη πληρωμές Doge στο ηλεκτρονικό της κατάστημα εμπορευμάτων.