Ράλι για το Solana λόγω… καύσης- Γιατί το Bitcoin μπορεί να «πιάσει» ξανά τα 50.000 δολ.

Ράλι για το Solana λόγω… καύσης- Γιατί το Bitcoin μπορεί να «πιάσει» ξανά τα 50.000 δολ.
pexels

Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασε η τιμή του Solana τη Δευτέρα 30 Αυγούστου, ενώ το Bitcoin δοκιμάζει να σπάσει την αντίσταση των 50.000 δολαρίων.

Ειδικότερα, συναλλαγματική ισοτιμία SOL/USD σκαρφάλωσε σε νέο ιστορικό υψηλό, στα 103,06 $, μετά από ημερήσιο ράλι +9,35%. Η άνοδος παρατηρήθηκε μετά το λανσάρισμα του εργαλείου Ignition, με τους traders να πιθανολογούν πως πρόκειται για «εργαλείο» καύσης νομισμάτων.

Οι εικασίες εμφανίστηκαν κυρίως λόγω ενός teaser του Ignition. Επισημαίνετα πως, ως δημόσιο blockchain, το Solana βασίζεται στο SOL για δύο κύριες λειτουργίες: το staking και τα τέλη συναλλαγών. Το πρωτόκολλο καίει ένα μέρος των τελών συναλλαγής που συλλέγει για να διατηρήσει την παροχή SOL περιορισμένη.

Θα διασπάσει τις 50.000 δολ. το Bitcoin;

Με το Bitcoin την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές στα 48.000 δολάρια, αλλά και με τους αναλυτές να είναι διχασμένοι για το αν η μετέπειτα πορεία του κρυπτονομίσματος είναι ανοδική ή καθοδική, από ό,τι φαίνεται, κάποια σημεία κλειδιά πρόκειται να ορίσουν την εξέλιξη των πραγμάτων.

Το δολάριο υποχώρησε ενώ οι μετοχές γνώρισαν νέα υψηλά: Οι μετοχές, μετά την ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell, στο Jackson Hole, βρέθηκαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Αντίστοιχα, το δολάριο επλήγη, με τον δείκτη δολαρίου να υποχωρεί επί πολλές ημέρες.

Τέτοιου είδους συνθήκες, αν μη τι άλλο, είναι ευνοϊκές για το Bitcoin.

Το hash rate: Είναι μια κατάσταση που θα μπορούσε να επηρεάσει με οποιοδήποτε άλλο τρόπο το Bitcoin πέρα από την τρέχουσα τιμή – τα θεμελιώδη στοιχεία παρουσιάζουν επιβράδυνση.

Κατά τ’ άλλα τα συστατικά για τις 50.000… υπάρχουν: μηδενικά ποσοστά χρηματοδότησης σε όλες τις πλατφόρμες συναλλαγών και μια αυξανόμενη προσφορά σταθερών νομισμάτων, που ξεπερνά τα 19 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τέλος, αφού το BTC/USD πρόσθεσε 60% σε εβδομάδες, το συναίσθημα πήγε από τον «ακραίο φόβο» στην «ακραία απληστία» – σύμφωνα με τον δείκτη Crypto Fear & Greed Index.

Ίδωμεν…