Οι «ράμπο» ξεσκονίζουν 635 υποθέσεις για πλουτισμό

Οι «ράμπο» ξεσκονίζουν 635 υποθέσεις για πλουτισμό

Συνεχίζονται και οι έρευνες των υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ.

Στοιχεία για τις εντολές ελέγχου που εκδόθηκαν το πρώτο δίμηνο του 2014 από τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων προς το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το διάστημα από 1.1.2014 έως 26.2.2014 οι εντολές ελέγχου προς το ΚΕΦΟΜΕΠ ανήλθαν σε 635.

Το ίδιο διάστημα, οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ασχολήθηκαν και με τη διενέργεια ελέγχων για τους οποίους η εντολή είχε εκδοθεί έως την 31.12.2013 και αφορούσαν παραγραφόμενες υποθέσεις, επιστροφή φόρων κλπ.

Οι έλεγχοι αυτοί είναι σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα θα είναι γνωστά μετά το πέρας αυτών. Την ίδια ώρα, το ΣΔΟΕ σε εκτέλεση σχετικών παραγγελιών, συνεχίζει τον έλεγχο των υποθέσεων της «λίστας Λαγκάρντ» ενώ η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μετά τις τελευταίες εισαγγελικές παραγγελίες, προχωρά σε φορολογικό έλεγχο κάποιων από τις υποθέσεις αυτές.

Τα στοιχεία για τις εντολές ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προς το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου είχε ζητήσει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς εξελίσσονται οι έλεγχοι μετά τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και την ψήφιση του νόμου 4174/13 «Φορολογικές διαδικασίες και άλλες διατάξεις».

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr