Ραντεβού στην Αυστραλία δίνει η ΔΕΘ-Helexpo

Ραντεβού στην Αυστραλία δίνει η ΔΕΘ-Helexpo

Συναντήσεις με φορείς και επιχειρήσεις της ομογένειας προβλέπει η επιχειρηματική αποστολή με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Επιχειρηματική αποστολή στην Αυστραλία διοργανώνει από 18-25 Νοεμβρίου η ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την αδερφοποίηση της Θεσσαλονίκης με τη Μελβούρνη. Μάλιστα, στη διάρκεια της αποστολής, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις του 30ου Φεστιβάλ Αδελφοποίησης των δύο πόλεων.

Οι σταθμοί της επιχειρηματικής αποστολής θα είναι δύο: η Μελβούρνη και το Σίδνεϊ. Πέραν των επιχειρήσεων, που αναμένεται να είναι αντιπροσωπευτικές σειράς σημαντικών κλάδων, όπως τα τρόφιμα-ποτά, ο τουρισμός, η δόμηση και τα μάρμαρα, στην επιχειρηματική αποστολή θα συμμετάσχουν επίσης φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιμελητήρια και σύνδεσμοι.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, εκτός από τις καθιερωμένες στοχευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις (B2B), και επαφές μεταξύ των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης με αντικείμενο την προβολή του τουρισμού, αλλά και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

«Η ΔΕΘ-Helexpo θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την αγορά της Αυστραλίας, όπου το ελληνικό ομογενειακό στοιχείο είναι ισχυρό, και στο πλαίσιο αυτό συνεχίζει τις δράσεις της προς την κατεύθυνση αξιοποίησης των ευκαιριών που αυτή επιφυλάσσει για την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Η επιχειρηματική αποστολή διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και του υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Βικτώριας (HACCI) και το Ελληνο-Αυστραλιανό Επιχειρηματικό Συμβούλιο, έχοντας τη στήριξη της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστραλία και της αυστραλιανής πρεσβείας στην Ελλάδα.