ReGeneration FEMpowerment Initiative: Στο επίκεντρο η ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

ReGeneration FEMpowerment Initiative: Στο επίκεντρο η ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας
Η πρωτοβουλία που στηρίζει 1.500 Ελληνίδες να κάνουν το επιχειρηματικό βήμα.

Όσο και να μιλάμε για εργασιακή ισότητα εν έτη 2021, τα στοιχεία δείχνουν ότι το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών παραμένει μεγάλο, ενώ εξίσου μεγάλη είναι η απουσία των στελεχών γένους θηλυκού από θέσεις ευθύνης. Ναι έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές ώστε οι γυναίκες να βρουν τη θέση που τους αξίζει στον εργασιακό στίβο, όμως οι ρυθμοί με τους οποίους εξελίσσονται τα πράγματα είναι αργοί.

Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότεροι φορείς λαμβάνουν ειδική μέριμνα για την τόνωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, προσφέροντας πολύτιμη γνώση, αλλά και χρήσιμα τεχνολογικά εργαλεία, προκειμένου οι γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν ενεργά με το επιχειρείν ανοίγοντας τη δική τους εταιρεία να μπορούν να διεκδικήσουν όλα εκείνα τα προνόμια που παρέχονται σε άνδρες επιχειρηματίες.

Το ReGeneration με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και της ΑΒ Βασιλόπουλος παρουσιάζουν από κοινού, για πρώτη φορά, το ReGeneration FEMpowerment Initiative, μια δυναμική πρωτοβουλία με στόχο την ουσιαστική προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, καθώς και την προσωπική και επαγγελματική ενδυνάμωση των νέων επαγγελματιών.

Οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται σημαντικά στον τομέα της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του Women on Top για το έμφυλο χρηματοδοτικό χάσμα, προκύπτει ότι οι νεοφυείς επιχειρήσεις με τουλάχιστον μία γυναίκα στην ιδρυτική τους ομάδα έχουν αντλήσει μόλις το 6% της συνολικής χρηματοδότησης που έχει διοχετευτεί στο ελληνικό start-up οικοσύστημα, ενώ το 62% των γυναικών χρηματοδοτούν οι ίδιες το επιχειρηματικό τους ξεκίνημα.

H εν λόγω πρωτοβουλία συνεισφέρει στη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού οικοσυστήματος καινοτομίας που ενθαρρύνει τις νέες γυναίκες να γίνουν δημιουργοί και επιχειρηματίες, παρέχοντάς τους την υποστήριξη που χρειάζονται για να πετύχουν. Μέσα από ένα ολιστικό πρόγραμμα διαδραστικών workshops, ομιλιών και εξειδικευμένης εκπαίδευσης, νέες επαγγελματίες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον επιχειρηματικό κόσμο θα αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της σύγχρονης επιχειρηματικής σκηνής.

«Οι γυναίκες φοβούνται να επιχειρήσουν»

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα είναι βασισμένο σε δύο πυλώνες:

  • ⁠The Academy: μια ειδικά σχεδιασμένη σειρά μαθημάτων σε ήπιες δεξιότητες/soft skills, σε συνεργασία με το LinkedIn Learning, καθώς και entrepreneurship & capacity building workshops και mentoring με την πολύτιμη καθοδήγηση και επιμέλεια τoυ Women on Top.
  • ⁠The Masterclass Series: ένα κορυφαίο roster ομιλητριών και ομιλητών από όλο τον κόσμο, που έχουν στόχο, όχι απλώς να μεταφέρουν γνώσεις και εμπειρίες, αλλά κυρίως να εμπνεύσουν και να παρακινήσουν το κοινό.

«Μέσω του WomenOnTop οι συμμετέχουσες έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στην απόκτηση soft & hard skills, αλλά και να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο που σκέφτονται και πράττουν. Η δε πρόσβαση στο LinkedIn Learning θα τις βοηθήσει να εξελιχθούν εφαρμόζοντας αυτά που έμαθαν στην πράξη, ενώ το mentoring που θα λάβουν από γυναίκες επιχειρηματίες παίζει καθοριστικό ρόλο. Μιλάμε για one to one mentoring που θα γίνει είτε διαδικτυακά, είτε δια ζώσεις με γυναίκες επιχειρηματίες που θα τους λύσουν σημαντικές απορίες» λέει στο fortunegreece.com, ο Κωνσταντίνος Κίντζιος, Business Development Director του ReGeneration.

Κωνσταντίνος Κίντζιος, Business Development Director του ReGeneration
Κωνσταντίνος Κίντζιος, Business Development Director του ReGeneration

Η πολύτιμη γνώση θα έρθει και με τη μορφή 10 master classes, όπου διακεκριμένοι ομιλητές του εξωτερικού θα δώσουν χρήσιμες συμβουλές και θα βομβαρδίσουν με τα κατάλληλα ερεθίσματα το γυναικείο επιχειρηματικό κοινό.

«Συνολικά 1.500 γυναίκες από όλη την Ελλάδα θα έχουν πρόσβαση στο ReGeneration FEMpowerment Initiative, δίχως να βάλουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους. Αυτό που έχουμε παρατηρήσει είναι πως οι Ελληνίδες φοβούνται να μπουν στη διαδικασία του να επιχειρήσουν. Προς έκπληξή μας βλέπουμε ότι σταδιακά ανεβαίνουν επίπεδο και στόχος μας είναι να τις κάνουμε να πιστέψουν περισσότερο στον εαυτό τους και να “παίξουν” επί ίσοις όροις με τους άνδρες» καταλήγει ο κ. Κίντζιος.

Η Ακαδημία απευθύνεται σε νέες έως 35 χρονών και οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές από 13 έως 28 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες και τους όρους συμμετοχής στην Ακαδημία επισκεφτείτε το www.regeneration.gr.

Τα Masterclasses θα ξεκινήσουν στις 30 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιούνται Πέμπτες στις 19.00, μέχρι και τις 16 Δεκεμβρίου. Οι ομιλίες απευθύνονται σε όλες και όλους. Η δήλωση ενδιαφέροντος θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του ReGeneration και συγκεκριμένα στο www.regeneration.gr.