ReGreece στην οικουμένη: Η Ελλάδα επανασυστήνεται

ReGreece στην οικουμένη: Η Ελλάδα επανασυστήνεται

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που έχει ως σκοπό την ανάδειξη της ταυτότητας της Ελλάδος και της φυσιογνωμίας της.

Το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Ελλάδα επιβάλλει τον άμεσο επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας της Ελλάδας και την δημιουργία ενός διακριτού nation brand, μέσω του οποίου η Ελλάδα και ο ελληνισμός θα επανασυστηθούν στην οικουμένη.

Η ReGreece είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2016 και δραστηριοποιείται σε αυτές τις δύο κατευθύνσεις, αποσκοπώντας να συμβάλλει στην αναγέννηση του ελληνισμού και της Ελλάδας.

Σκοπός της ReGreece είναι:

– η έρευνα, μελέτη, επικοινωνία, δράση και παρέμβαση πάνω σε θέματα που αφορούν τον προσδιορισμό και την ανάδειξη της ταυτότητας της Ελλάδας,

– η διαμόρφωση, ανάδειξη και προβολή της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό,

– η ενίσχυση, ανάδειξη και προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και των ελληνικών προϊόντων κι υπηρεσιών, και

– η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την προβολή του φυσικού περιβάλλοντος.

Η ReGreece επιδιώκει να συνεισφέρει στις προσπάθειες για κοινωνική ευημερία και αειφόρο ανάπτυξη και να συμβάλλει στην ανάδειξη, οικονομικών, πολιτικών, κοινωνικών κι επικοινωνιακών ζητημάτων αιχμής, είτε αυτοτελώς, είτε μέσα από το συντονισμό δράσεων, γνώσεων και πόρων με άλλους φορείς με κοινό σκοπό.

Λειτουργεί είτε αυτοτελώς είτε ως ενδιάμεσος φορέας προς τους φορείς υλοποίησης σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο (Ο.Τ.Α, Περιφέρειες, Κρατικές κι Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες, άλλοι φορείς, ευρωπαϊκοί και διεθνείς οργανισμοί, Μ.Κ.Ο, εταιρείες με παρεμφερείς σκοπούς, επιχειρήσεις, Πανεπιστημιακά Δίκτυα, Συνεταιρισμοί, Επιμελητήρια, εθελοντές κτλ) δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την κινητοποίηση ανθρώπινων και λοιπών πόρων και δημιουργία ανθρώπινου, παραγωγικού και πνευματικού κεφαλαίου σε κάθε περιοχή δράσης και παρέμβασης.

Άμεση ανάληψη δράσης, ώστε να αποκατασταθεί η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συγκροτητική ιδέα αυτής της προσπάθειας είναι το κάλλος. Ο ελληνισμός, από τις απαρχές του μέχρι και σήμερα, συνέχεται και εμφορείται από το κάλλος: ως καθαυτό ωραίο και ως αισθητική του τρόπου. Είναι η μόνη ιδέα, το μόνο αίτημα, από το οποίο ο ελληνισμός δεν παραιτήθηκε ποτέ στην ιστορική του διαδρομή. Το κάλλος ως nation brand δεν αφορά καμιά άλλη χώρα και καμιά άλλη χώρα δεν μπορεί να το κατοχυρώσει στην συνείδηση της ανθρωπότητας και την ιστορία.


Η ολιστική αισθητική αποτελεί την υπερβατική απάντηση που μπορεί να ενώσει τους Έλληνες απανταχού Γης, να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητα, να καταστεί το nation brand, να γίνει η υπερβατική πρόταση του 21ου αιώνα», υποστηρίζει η ReGreece.

Δεδομένου ότι οι πράξεις είναι πάντα πιο ηχηρές από τα λόγια, η ReGreece προτείνει την άμεση ανάληψη δράσης, της οποίας αντίστοιχη ουδέποτε υπήρξε στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, ώστε να αποκατασταθεί η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και να αποκτήσει άυλη αξία (brand name, brand value) αντίστοιχη με εκείνη των πιο ισχυρών χωρών, αλλά και πετυχημένων διαχρονικά εταιρειών (πχ Coca Cola, Nike, Rolex, Marlboro, Ferrari).

Άλλωστε, «ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψουμε το μέλλον του τόπου είναι να το δημιουργήσουμε», όπως είχε πει ο Abraham Lincoln.

Πηγή: news247.gr