Ρεκόρ αφίξεων επιβατών κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά

Ρεκόρ αφίξεων επιβατών κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά

Πάνω από 18.000 ήταν ο αριθμός των επισκεπτών, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.

Την άφιξη άνω των 18.000 επιβατών κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά, αριθμού που αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα του λιμανιού, χαιρετίζει και σχολιάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος δηλώνει τα εξής:

Με τη σκέψη ότι το μέλλον του Πειραιά είναι στην κρουαζιέρα, χαιρετίζουμε την έλευση των κρουαζιερόπλοιων, γεγονός που δίνει έναν τόνο αισιοδοξίας στον εμπορικό κόσμο της πόλης μας, αλλά και επιβραβεύει τις κοινές συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά, ο δήμος και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, για τη δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών που θα προσελκύσουν τους τουρίστες κρουαζιέρας.

Διαβάστε ακόμη: Θετικά μηνύματα από τη φετινή τουριστική περίοδο

Το λιμάνι του Πειραιά διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, ώστε να θεωρείται από τα πλέον σύγχρονα και ασφαλή λιμάνια της Μεσογείου για προορισμό κρουαζιέρας. Η δε πόλη πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να καταστεί ένας ελκυστικός προορισμός κρουαζιέρας, καθώς διαθέτει σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, ιστορικά και τουριστικά αξιοθέατα και οργανωμένη αγορά που καλύπτει ολοκληρωμένα τις ανάγκες των επιβατών κρουαζιερόπλοιων, σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία αρχείου: Reuters