Ρεκόρ απασχόλησης στη Γερμανία για το 2015

Ρεκόρ απασχόλησης στη Γερμανία για το 2015
Photo:

Στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας παρουσιάζουν ότι ο αριθμός των εργαζομένων στη χώρα σημειώνει ετήσια αύξηση για 12η φορά.

Η εισροή ξένων εργατών αλλά και οι γενικότερες ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες ενίσχυσαν την απασχόληση στη Γερμανία στο υψηλότερο επίπεδο από την επανένωσή της στο 1990, σύμφωνα το πρακτορείο Reuters.

Σχεδόν τα 43 εκατ. άτομα που βρίσκονται στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης είχαν εργασία την περασμένη χρονιά. Πρόκειται για ένα νούμερο αυξημένο κατά 0,8% σε σχέση με το 2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, ο αριθμός των εργαζομένων σημειώνει ετήσια αύξηση για 12η φορά.

Σημαντική είναι και η εισροή εργαζομένων από Ανατολικές χώρες, όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Κροατία, καθώς και από χώρες που έχουν πληγεί σκληρά από την οικονομική κρίση όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία, οι οποίοι ενίσχυσαν την απασχόληση. Μάλιστα, οι εισροές των μεταναστών στη χώρα ανήλθαν σε αριθμό ρεκόρ στα 1,09 εκατομμύρια άτομα το 2015, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο. Πολλοί από αυτούς ωστόσο δεν έχουν βρει κάποια εργασία.

Παράλληλα, οι περισσότεροι πολίτες που ζουν ήδη στη Γερμανία βρήκαν εργασία εξαιτίας της ισχυρής γερμανικής οικονομίας. Η ανεργία στην χώρα διαμορφώθηκε στο 6,3% τον Νοέμβριο, στο χαμηλότερο σημείο από την επανένωση, έναντι 6,4% τον προηγούμενο μήνα.