Ρεκόρ φοροδιαφυγής στην Ιταλία

Ρεκόρ φοροδιαφυγής στην Ιταλία
Photo:

Σύμφωνα με την ιταλική επιτροπή, το ύψος της ετήσιας φοροδιαφυγής στη γειτονική χώρα υπολογίζεται στα 110 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Το κόστος της φοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας στην Ιταλία υπολογίζεται στα 110 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, όπως αναφέρει έρευνα, σύμφωνα με την επιτροπή του ιταλικού κοινοβουλίου που μελετά το φαινόμενο.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Ενρίκο Τζοβαννίνι, τόνισε ότι το μεγαλύτερο μέρος της φοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας εντοπίζονται στους τομείς με μικρότερη παραγωγικότητα και ανάπτυξη. Οι επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν και δεν βάζουν ένσημα στους εργαζόμενούς τους, σύμφωνα με τον Τζοβαννίνι, δεν έχουν ούτε και συμφέρον να κάνουν επενδύσεις ή να εκσυγχρονιστούν.

Διαβάστε επίσης: Η Κομισιόν συντάσσει κοινό κατάλογο χωρών για τη διεθνή φοροδιαφυγή

Η μαύρη εργασία και η πιο εντυπωσιακή φοροδιαφυγή αφορά τον τριτογενή τομέα με παροχή υπηρεσιών στις ιταλικές οικογένειες (30% του συνόλου), στο εμπόριο (26%), στον οικοδομικό τομέα (24%), και στον τριτογενή τομέα με παροχή υπηρεσιών στις επιχειρήσεις.

Σε σύνολο τεσσάρων εκατομμυρίων επιχειρήσεων, στην Ιταλία πραγματοποιούνται κάθε χρόνο περίπου διακόσιες χιλιάδες έλεγχοι από την αρμόδια κρατική υπηρεσία.

Διαβάστε επίσης: Το προφίλ του Έλληνα φοροφυγά