Ρεκόρ για Έλον Μασκ και Τesla  – Κέρδη 25 δισ. δολαρίων σε 24 ώρες

Ρεκόρ για Έλον Μασκ και Τesla  – Κέρδη 25 δισ. δολαρίων σε 24 ώρες
epa08855589 SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk arrives on the red carpet for the Axel Springer award, in Berlin, Germany, 01 December 2020. EPA/BRITTA PEDERSEN / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άλμα +20% σημείωσε η μετοχή της Tesla  τις τελευταίες 24 ώρες -το μεγαλύτερο σε χρονικό διάστημα άνω του ενός έτους- αυξάνοντας την περιουσία του ιδρυτή της Έλον Μασκ στα 174 δισ. δολάρια, κλείνοντας έτσι την ψαλίδα με τον Tζεφ Μπέζος, τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index. Όσοι βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα κερδών κατά την συνεδρίαση της Τρίτης, όλοι από τον κλάδο της τεχνολογίας, είχαν συνολική απόδοση 54 δισ. δολάρια.

Μετά από τρεις εβδομάδες πτώσης που οδήγησε τον δείκτη Nasdaq 100 σε απώλειες 11% από το υψηλό του, οι αμερικανικές μετοχές του κλάδου τεχνολογίας πραγματοποίησαν ένα θεαματικό ράλι την Τρίτη, με σχεδόν όλους του τίτλους του δείκτη να ενισχύονται. Η άνοδος απέφερε κέρδη 6 δισ. δολαρίων στον Μπέζος της Amazon, αυξάνοντας την περιουσία του στα 180 δισ. δολάρια.

Στα 5,8 δισ. δολάρια ανήλθαν τα κέρδη του της κινέζικης online πλατφόρμας αγορών, Pinduoduo.

Οι Musk και Bezos δίνουν μάχη και εναλλάσσονται στην κορυφή του δείκτη με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, από τότε που ο ιδρυτής της Tesla βρέθηκε στην πρώτη θέση τον Ιανουάριο, όταν η περιουσία του ανήλθε στα 210 δισ. δολάρια. Αργότερα ο Bezos τον προσπέρασε και πάλι, όταν η μετοχή της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων έκανε βουτιά 36%. Τώρα η απόσταση ανάμεσα στους δύο μεγιστάνες είναι λιγότερο από 6 δισ. δολάρια.

Κατά την συνεδρίαση της Τρίτης, η Tesla επωφελήθηκε επίσης από την αναβάθμιση της από τον αναλυτή Pierre Ferragu της New Street Research, ο οποίος διατύπωσε σύσταση «αγορά» για τον τίτλο, καθώς και από το ράλι που σημείωσε το Bitcoin.