Ρεν: Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα ισχύσουν από το 2016

Ρεν: Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα ισχύσουν από το 2016

Ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής δίνει το στίγμα της εφαρμογής της ελληνικής πολιτικής στα ακίνητα.

Από το 2016 θα ισχύσουν οι νέες αναθεωρημένες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στην Ελλάδα, αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν, απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου της Δράσης και ευρωβουλευτή της Ομάδας «Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη», Θόδωρου Σκυλακάκη.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις δήλωσε ότι η εναρμόνιση των αντικειμενικών αξιών στις πραγματικές, οι οποίες προβλεπόταν με βάση το μνημόνιο ότι θα γίνουν το 2012, αναβάλλεται για το 2016.

Διαβάστε ακόμη: Το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων του 2014

«Οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις εργασίες επί της τυπικής διαδικασίας για την αναθεώρηση της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, ώστε να εναρμονιστούν καλύτερα με τις τιμές της αγοράς. Η τυπική αυτή διαδικασία θα ισχύει για τους σκοπούς της φορολογίας ακινήτων για το οικονομικό έτος 2016», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ρεν.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Σκυλακάκης επισημαίνει ότι «η αναβολή της διαρθρωτικής αυτής αλλαγής γίνεται καθαρά με εισπρακτικές επιδιώξεις και αποδεικνύει δυστυχώς ότι τόσο η ελληνική πλευρά, που προφανώς έχει συμφωνήσει με την απόφαση αυτή, όσο και η ευρωπαϊκή, αδιαφορούν για τις διαρθρωτικές αλλαγές όταν θεωρούν ότι μπορούν να εισπράξουν ευκολότερα φόρους, ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται την πιο ακραία, παράλογη και παράνομη φορολογία, όπως είναι η φορολογία ανύπαρκτης περιουσίας».