Repath: Η ελληνική startup που αξίζει να προσέξεις

Repath: Η ελληνική startup που αξίζει να προσέξεις
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Με περισσότερα από 100 επιτυχημένα projects και πελάτες μεγάλους οργανισμούς σε 10 χώρες η Repath είναι το μέλλον του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Η πανδημία ανάγκασε τις επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να επιταχύνουν τις διαδικασίες ψηφιακού μετασχηματισμού όσο ποτέ άλλοτε. Η νέα αυτή πραγματικότητα αποτέλεσε μία μοναδική ευκαιρία για τη Repath να καταγράψει εντυπωσιακή ανάπτυξη τόσο σε επίπεδο έργων που ανέλαβε όσο και σε κερδοφορία με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε ένα νέο σημαντικό ορόσημο: την ανάδειξή της σε Premium Zoho Partner.

Τι ακριβώς κάνει η Repath;

Η Repath συμβάλλει στην επίτευξη καίριων επιχειρηματικών στόχων κάθε επιχείρησης, όπως την αύξηση της κερδοφορίας, την ενίσχυση της παραγωγικότητας των υπαλλήλων και τη δημιουργία ενός νέου customer experience, το οποίο βασίζεται σε προηγμένες τεχνολογίες πληροφορικής. Αξιοποιεί την πλατφόρμα και τις τεχνολογίες του Zoho προκειμένου να σχεδιάσει και να υλοποιήσει προσωποποιημένες λύσεις για τις ιδιαίτερες ανάγκες των πελατών της.

Το Zoho συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο διαδεδομένα πληροφοριακά συστήματα παγκοσμίως με περισσότερους από 60 εκατ. χρήστες και 150.000 εταιρικούς πελάτες. Παρέχει ένα μεγάλο εύρος επιχειρησιακών εφαρμογών για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών μιας επιχείρησης ανεξαρτήτου κλάδου και μεγέθους. Μέσω της ολοκληρωμένης σουίτας εφαρμογών του Zoho One, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού με πιο σημαντικές: το πρόγραμμα διαχείρισης πελατών (CRM), την εφαρμογή για επιχειρηματικές αναλύσεις (Analytics), το σύστημα διαχείρισης tickets (Desk), το σύστημα διαχείρισης έργων (Projects), Οικονομικών (Books) καθώς και το πρόγραμμα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού (People).

Το συγκριτικό πλεονέκτημα του Zoho έναντι άλλων παγκοσμίως αναγνωρισμένων πληροφοριακών συστημάτων έγκειται στα πολύ ελκυστικά οικονομικά πακέτα μέσα από τα οποία δίνεται η δυνατότητα σε μια επιχείρηση να ενοποιήσει και αυτοματοποιήσει όλες τις εσωτερικές τις διαδικασίες. Παράλληλα το πολύ φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον των εφαρμογών του Zoho ευνοεί την εύκολη και άμεση υιοθέτηση του από τους εργαζόμενους της κάθε επιχείρησης.

Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

 

Η ομάδα, οι αξίες και η προσέγγιση της Repath

Η Repath,μια υβριδική ομάδα αποτελούμενη από Business Strategists, Analysts, Developers και Data Scientists έχει ως αποστολή να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητες των πληροφοριακών συστημάτων. Όπως μας αναφέρουν οι ιδρυτές της, Μανώλης Λαμπόβας και Μαρία Σκούντα η πορεία της εταιρείας εξαρτάται από τη συνέπεια της στις αρχές και τις αξίες της. Το πάθος, η καινοτομία και η δημιουργία προστιθέμενης αξίας στους πελάτες αποτελούν θεμελιώδεις αξίες της Repath και αποτυπώνονται σε κάθε διαδικασία. Πριν αναλάβει ένα καινούργιο έργο, η Repath επιχειρεί να κατανοήσει σε βάθος το επιχειρηματικό και λειτουργικό μοντέλο του πελάτη. Με τον τρόπο αυτό, είναι σε θέση να προτείνει αποτελεσματικές λύσεις για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών της εκάστοτε επιχείρησης.

«Μπορεί να είμαστε μια αμιγώς εταιρεία τεχνολογίας ωστόσο η συμβουλευτική (consulting) είναι αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας μας. Αν δεν κατανοήσουμε τους επιχειρηματικούς στόχους και τις διαδικασίες των πελατών μας, πώς μπορούμε να παραμετροποιήσουμε την τεχνολογία για την επίτευξη τους;», επισημαίνει ο CEO της εταιρείας, Μανώλης Λαμπόβας.

Πέρα από τη συμβουλευτική και το σχεδιασμό μιας άρτια τεχνολογικής προσωποποιημένης λύσης στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης, η Repath δίνει σε κάθε έργο που αναλαμβάνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνεχή εκπαίδευση των χρηστών στο σύστημα, με σκοπό την καθολική υιοθέτηση του από τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με έρευνα του Harvard Business Review, το πιο απαιτητικό κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού μιας επιχείρησης είναι η υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών και του «new way of working» από το δυναμικό της επιχείρησης. Στη Repath φροντίζουμε να το επιτυγχάνουμε από τα πρώτα στάδια υλοποίησης του κάθε έργου.

Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Ποιες είναι οι νέες τάσεις στον τομέα της διαχείρισης πελατών και του ψηφιακού μετασχηματισμού;

Σύμφωνα με έρευνα της Gartner, η αγορά στα προγράμματα διαχείρισης πελατών αυξάνεται κατά 16,6% ετησίως. Το 2019 ανήλθε στα 56,6 δισ. ευρώ ενώ το 2023 αναμένεται να ξεπεράσει τα 103 δισεκατομμύρια. Κι όπως σημειώνει με αφορμή αυτά τα δεδομένα η Μαρία Σκούντα, «η τάση πλέον βρίσκεται στα online operating systems». Είναι τα συστήματα τα οποία επιτρέπουν σε μια επιχείρηση να αυτοματοποιήσει όλες τις διαδικασίες της κάτω από μια ενιαία πλατφόρμα. Από το Marketing, το HR και το Λογιστήριο έως τις πωλήσεις, το Οperations και τα τμήματα εξυπηρέτησης πελατών, τα operating systems όπως το Zoho One εξασφαλίζουν την κεντρική διαχείριση των δεδομένων, την αυτοματοποίηση των διαδικασιών όλων των τμημάτων της επιχείρησης, επιτρέποντας στα στελέχη να εργάζονται απομακρυσμένα αναβαθμίζοντας παράλληλα το επίπεδο εξυπηρέτησης και την εμπειρία των πελατών. Παράλληλα, επιτρέπει στα διευθυντικά στελέχη να αξιοποιήσουν το σύνολο της πληροφορίας για τη δημιουργία αναφορών (reports) και την οπτικοποίησή τους μέσω dashboards. Με αυτό τον τρόπο έχουν την πλήρη εικόνα της επιχείρησης μέσα από το desktop ή το mobile.

Τι σημαίνει η διάκριση Premium Partner του Ζοho;

Οι πιστοποιημένοι συνεργάτες του Zoho χωρίζονται σε τρία επίπεδα. Τα επίπεδα των Authorised, Advanced και Premium Partner. H  κατηγοροποίησή τους γίνεται με βάση την εξειδίκευση του προσωπικού καθώς και τον όγκο των έργων των οποίων αναλαμβάνουν. Η Repath μέσα σε 1,5 χρόνο από την ίδρυση της έχει καταφέρει να κατακτήσει την υψηλότερη βαθμίδα των Zoho Partners και να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους συνεργάτες παγκοσμίως, υλοποιώντας επιτυχώς περισσότερα από 100 έργα σε περισσότερες από 10 χώρες.

Πρόσφατα, η Repath ανέλαβε ένα από τα μεγαλύτερα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ευρώπη με τη χρήση των τεχνολογιών του Zoho, για την AqualisBraemar LOC Group, την κορυφαία εταιρεία συμβουλευτικής στον κλάδο της ναυτιλίας και της ενέργειας με έδρα το Λονδίνο, με αξιοσημείωτο έργο σε 300 περιοχές και παρουσία με 67 γραφεία σε 39 χώρες του κόσμου. Στο πλαίσιο του έργου η Repath θα σχεδιάσει μία σειρά από αυτοματισμούς και θα εφαρμόσει καινοτόμες λειτουργικές λύσεις προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες της εταιρείας.