Retail Business Awards: Ο κλάδος του λιανεμπορίου γιορτάζει

Retail Business Awards: Ο κλάδος του λιανεμπορίου γιορτάζει

Ο Βαγγέλης Παπαλιός μιλάει για τα RetailBusinessAwards, τον θεσμό που τιμά το Ελληνικό Λιανεμπόριο και τη Βιομηχανία.

Η ώρα του απολογισμού για τις ελληνικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου και της Βιομηχανίας, έφτασε καθώς βρίσκονται στην τελική ευθεία για τη διεκδίκηση μιας τιμητικής διάκρισης στα Retail Business Awards.

Μπορεί τα δεδομένα στην ελληνική αγορά να έχουν αλλάξει αρκετά από το 2002, όταν διεξήχθη για πρώτη φορά στη χώρα μας η εν λόγω διοργάνωση, ωστόσο, τα φετινά βραβεία αναμένεται να είναι εξίσου λαμπερά, με την αίγλη τους να απορρέει από την συστηματική προσπάθεια όλων εκείνων των επιχειρήσεων που παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία έδωσαν τη δική τους μάχη για επιβίωση και ανάπτυξη και στέφθηκαν νικητές.

Όπως αναφέρει στο fortunegreece.com o Εκδότης – Διευθυντής της Direction, Βαγγέλης Παπαλιός, μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια η αγορά έχει αλλάξει σημαντικά, ενώ συνεχίζει ακόμη να εξελίσσεται, να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, να βρίσκει συνεχώς νέες απαντήσεις σε καινούργιες προκλήσεις. Ακόμη και την τελευταία εξαετία, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, μεταβάλλεται συνεχώς και αποδεικνύει καθημερινά ότι παραμένει ισχυρή μπροστά στις προκλήσεις και οδηγεί τις εξελίξεις. «Τα RetailBusinessAwards πιστεύουν στην ελληνική αγορά. Έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητες και στις δυνάμεις των ανθρώπων του Ελληνικού Λιανικού Εμπορίου και της Βιομηχανίας και γι’ αυτό βρισκόμαστε συνεχώς στο πλευρό τους, στηρίζοντας, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντάς τους».

O Εκδότης - Διευθυντής της Direction, Βαγγέλης Παπαλιός.
O Εκδότης – Διευθυντής της Direction, Βαγγέλης Παπαλιός.

Ο ίδιος τονίζει πως δεν πρόκειται για μια ακόμα διοργάνωση που «μοιράζει» αφειδώς βραβεία σε επιχειρήσεις, αλλά για έναν αξιόπιστο θεσμό που βραβεύει τη μεθοδικότητα, το όραμα και την ικανότητα ανθρώπων που στελεχώνουν επιχειρήσεις με διαχρονική πορεία και που σταδιακά εξελίσσονται. «Δεν είμαστε «βιομηχανία βραβείων» και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η αγορά, καθώς αυτή είναι που αναδεικνύει τους νικητές μέσα από τη σχετική ψηφοφορία. Επιδίωξή μας είναι να στηρίζουμε εκείνους που οδηγούν τον κλάδο μπροστά. Ειδικά σε δύσκολες περιόδους όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα».

Το μήνυμα των φετινών RetailBusiness Awards συμπυκνώνεται στη φράση «Κeep Calm and Reward Retail», για την οποία, όπως μας λέει ο κ. Παπαλιός πηγή έμπνευσης ήταν το γνωστό motivational poster, που δημιουργήθηκε τo 1939 για να εμψυχώσει τους πολίτες στη Μεγάλη Βρετανία ενόψει του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. «Το motto των RetailBusiness Awards θέλει να δείξει πως παρά τις δύσκολες συνθήκες και τις μεγάλες προκλήσεις που βιώνει τα τελευταία χρόνια η ελληνική αγορά και η οικονομία, οι αξίες, οι άριστοι και εκείνοι που βρίσκουν λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα, πρέπει να αναγνωρίζονται και να επιβραβεύονται».

Το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου στο Metropolitan Expo οι ελληνικές επιχειρήσεις θα “κονταροχτυπηθούν” για μια θέση στο βάθρο των εξής κατηγοριών: Retailer of the Year, Retail Manager 2015, Retail Franchisor of the Year, Retail Campaign 2015, Social Media Retail Strategy 2015, CSR Retail Strategy 2015, Ε-Retailer 2015, Retailer Mobile Αpp 2015, E-Commerce Mobile App 2015, Retail StoreSuper Market – Convenience 2015, Retail Store Εστίαση 2015, Retail Store Ηλεκτρικά&ΗλεκτρονικάΕίδη 2015 και Retail StoreΈνδυση – Υπόδηση 2015. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, σημαντική θέση κατέχουν, όπως κάθε χρόνο, τα βραβεία για τους Προμηθευτές της Χρονιάς στις κατηγορίες Food&Drink, NonFood, Τεχνολογία και Λευκές – Μαύρες Συσκευές, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία διοργάνωση δόθηκε για πρώτη φορά το τιμητικό βραβείο «Στρατηγικής Συνεργασίας», ενώ όπως αποκαλύπτει ο κ. Παπαλιός η Οργανωτική Επιτροπή έχει αποφασίσει να δώσει φέτος δύο τιμητικά βραβεία, τα οποία θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της Τελετής Απονομής.

Ερωτηθείς αναφορικά με το πώς βλέπει να εξελίσσονται τα πράγματα στο χώρο του Retail και για το αν οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές είναι μια πρακτική που θα ακολουθηθεί και την τρέχουσα χρονιά, ο Εκδότης – Διευθυντής της Direction, επισημαίνει πως η αγορά προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και πως η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι εκείνη που τελικά θα καθορίσει τις εξελίξεις όσον αφορά τις πρακτικές της αγοράς που θα διακοπούν, θα συνεχιστούν ή που θα προκύψουν. «Oι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις της αγοράς του Λιανεμπορίου έχουν αποδείξει πως μπορούν και ξεπερνούν τα όποια εμπόδια και τις όποιες προκλήσεις υψώνονται στο δρόμο τους. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στις υγιείς δυνάμεις της αγοράς».
Το παρόν στην εκδήλωση αναμένεται να δώσουν πολιτικοί, ανώτατα και ανώτερα στελέχη των μεγαλύτερων λιανεμπορικών επιχειρήσεων και των σημαντικότερων βιομηχανιών της χώρας, του Marketing και της Επικοινωνίας, καθώς και του δημοσιογραφικού χώρου.

Αρωγός για την υλοποίηση των RetailBusinessAwards είναι ο ΣΕΛΠΕ και η ΕΣΕΕ, ενώ η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρείες και τα στελέχη που διεκδικούν ένα από τα βραβεία των φετινών RetailBusiness Awards έχουν ήδη ανακοινωθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού www.retailawards.gr.