Reuters: Αδειάζουν σε δύο ημέρες τα ΑΤΜ στην Ελλάδα

Reuters: Αδειάζουν σε δύο ημέρες τα ΑΤΜ στην Ελλάδα
Συνταξιούχοι, που δεν διαθέτουν κάρτα ΑΤΜ περιμένουν στην ουρά έξω από υποκατάστημα της Πειραιώς στο Ηράκλειο Κρήτης, Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015. Οι συνταξιούχοι, αν και με δυσκολία λόγω του συνωστισμού, εξυπηρετούνται με αλφαβητική σειρά και εισπράττουν μέχρι 120 ευρώ. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

«Το όριο των 60 ευρώ την ημέρα παρέτεινε τη ζωή των ΑΤΜ».

Ως επιτακτική κρίνει την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters λόγω της εξάντλησης της ρευστότητας των τραπεζών.

«Οι ελληνικές τράπεζες μπορεί να αρχίσουν να ξεμένουν από ρευστό τις επόμενες δύο ημέρες, αν οι δανειστές δεν συμφωνήσουν σε νέα βοήθεια», επισημαίνει δημοσίευμα του πρακτορείου, το οποίο επικαλείται πηγές που έχουν γνώση του θέματος.

Μία από αυτές αναφέρει πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αναμένει ότι κάποια ΑΤΜ θα αρχίσουν να ξεμένουν από χρήματα την Τετάρτη, ενώ Έλληνας τραπεζίτης σημειώνει πως τα χρήματα στο σύστημα επαρκούν για δύο ημέρες ακόμη.

«Το ρευστό θα είναι ένα πραγματικό πρόβλημα στα ΑΤΜ αύριο», είπε η πρώτη πηγή στο Reuters και προσέθεσε: «Το όριο των 60 ευρώ την ημέρα παρέτεινε τη ζωή των ΑΤΜ, αλλά τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα από αύριο».