Reuters: H Siemens θα μειώσει το προσωπικό της κατά 15.000

Reuters: H Siemens θα μειώσει το προσωπικό της κατά 15.000

Η μείωση θα γίνει το 2014, στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης του κόστους κατά 6 δισ. ευρώ.

Σε μεγάλη μείωση του προσωπικού της κατά 15.000 άτομα θα προχωρήσει η Siemens σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Από αυτούς το 1/3 θα προέρχεται από τη Γερμανία στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης του κόστους της εταιρείας κατά 6 δισ. ευρώ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως η Siemens και τα συνδικάτα των εργαζομένων κατέληξαν σε συμφωνία για 7.500 θέσεις εργασίας, ενώ θα ακολουθήσει ακόμα μία για τις υπόλοιπες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο δεν θα γίνουν απολύσεις και πως θα υλοποιηθούν προγράμματα εθελουσίας εξόδου.

Στη Γερμανία, 2.000 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν στον βιομηχανικό τομέα της εταιρείας, 1.400 στον τομέα της ενέργειας, 1.400 στις δραστηριότητες υποδομών και 200 σε άλλους τομείς, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η εταιρεία αποφάσισε να ανακοινώσει σήμερα τις προθέσεις της καθώς το ζήτημα έχει ήδη συζητηθεί στο εσωτερικό της Siemens με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. «Οι αλλαγές έχουν γίνει γνωστές στις υπηρεσίες και έχουν συζητηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Με αυτό τον τρόπο σεβόμαστε τις δεσμεύσεις μας: πρώτα συζητάμε με τους εργαζόμενους, και στη συνέχεια δημοσιοποιούμε» τις προθέσεις μας, επισημαίνει ο όμιλος.