Reuters: Η Siemens αναμένεται να περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας

Reuters: Η Siemens αναμένεται να περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας
Photo:

Η μείωση της ζήτησης στη μονάδα Ενέργειας και Αερίου είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει χιλιάδες απολύσεις.

Η Siemens σχεδιάζει περαιτέρω περικοπές κόστους στη μονάδα Ενέργειας και Αερίου, το οποίο πιθανόν να οδηγήσει στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, δήλωσε την Πέμπτη στο Reuters άτομο με γνώση του θέματος.

«Εξετάζονται διάφορα σενάρια», δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι δεν έχουν ακόμα καθοριστεί οι λεπτομέρειες της αναδιάρθρωσης αυτής.

Η μονάδα Ενέργειας και Αερίου έχει να αντιμετωπίσει τη μείωση της ζήτησης παγκοσμίως για τις τεράστιες τουρμπίνες ηλεκτροπαραγωγής, στις οποίες ειδικεύεται η Siemens. Η εταιρία ανακοίνωσε μείωση κατά 41% στις παραγγελίες και μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση κατά 23% στα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο της χρήσης της που έληξε τον Ιούνιο.

Το γερμανικό μηνιαίο περιοδικό Manager Magazin ανέφερε νωρίτερα, επικαλούμενο πηγές από την εταιρία, ότι η Siemens μπορεί να κλείσει ή να πουλήσει έως 11 από τα 23 εργοστάσια της μονάδας Ενέργειας και Αερίου σε όλο τον κόσμο, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει και εγκαταστάσεις στις πόλεις της ανατολικής Γερμανίας Έρφουρτ και Γκέρλιτς.

Η Siemens είπε ότι σκέπτεται συνεχώς την κατεύθυνση της στρατηγικής της, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει τη συγκέντρωση κάποιων μονάδων, αλλά αρνήθηκε να ξεκαθαρίσει εάν σχεδιάζει μέτρα αναδιάρθρωσης στη μονάδα Ενέργειας και Αερίου. Εκτός του τμήματος παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις, η μονάδα απασχολεί 30.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 12.000 βρίσκονται στη Γερμανία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters