Reuters: Σε πλήρη σύγχυση η ελληνική κυβέρνηση για τις ιδιωτικοποιήσεις

Reuters: Σε πλήρη σύγχυση η ελληνική κυβέρνηση για τις ιδιωτικοποιήσεις

Αφορμή για το νέο δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου, στάθηκε η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ.

Στις προκλήσεις αλλά και τη «σύγχυση» της ελληνικής κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις, αναφέρεται σε νέο δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters.

«Η αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να ακολουθήσει κοινή πολιτική στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων εντείνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να πείσει τους δανειστές ότι η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις», αναφέρει το άρθρο σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, «δεν είναι καν σαφές αν η ίδια η κυβέρνηση ξέρει τι θέλει να κάνει στον τομέα αυτό».

Πηγές προσκείμενες στις συνομιλίες της ελληνικής πλευράς με τους πιστωτές της, αναφέρουν στο Reuters ότι η σύγχυση αυτή  μεταδίδεται και προς το εξωτερικό και δημιουργεί το ερώτημα ποιος τελικά έχει τον έλεγχο και ποια είναι η θέση της κυβέρνησης. Προσθέτουν δε πως κάποιοι δίνουν μια εικόνα χαοτικής κατάστασης.

Μια ακόμα πηγή δήλωσε στο πρακτορείο πως οι διαπραγματευτές βρίσκονται σε δίλημμα διότι οι συμμετέχοντες από ελληνικής πλευράς στα τεχνικά κλιμάκια λένε ότι δεν έχουν την εξουσία να μιλήσουν για την πολιτική της νέας κυβέρνησης, ενώ ανώτερα στελέχη μιλούν μόνο σε γενικές γραμμές, χωρίς στοιχεία και επιχειρήματα για να στηρίξουν τα λεγόμενά τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας, έχει όμως να αντιμετωπίσει και τις αποκλίνουσες φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει το δημοσίευμα, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να μην έχει πολλά περιθώρια να κάνει σημαντικές παραχωρήσεις, χωρίς να δεχτεί κριτική από την Αριστερή Πλατφόρμα αλλά και τον κυβερνητικό του εταίρο, τους ΑΝΕΛ. Διότι σε περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα, τότε αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση της κυβέρνησης.

Όπως επισημαίνει το Reuters, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προειδοποίησε το Σαββατοκύριακο ότι οποιαδήποτε υποχώρηση από τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την αντι-λιτότητα θα ήταν αυτοκτονία.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, σημειώνει το Reuters, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να απολαμβάνει την υποστήριξη του 78% των Ελλήνων, αν και αυτό θα μπορούσε να αλλάξει πολύ γρήγορα, σε περίπτωση που αρχίσει να υπαναχωρεί στις προεκλογικές του δεσμεύσεις.