Ρεβεγιόν με αυξημένο testing – Όλα τα μέτρα που εξετάζονται για τις γιορτές

Ρεβεγιόν με αυξημένο testing – Όλα τα μέτρα που εξετάζονται για τις γιορτές
Êüóìïò ðåñðáôÜåé óå ×ñéóôïõãåííéÜôéêá óôïëéóìÝíï äñüìï ôçò Êïñßíèïõ, ôçí ÐÝìðôç 9 Äåêåìâñßïõ 2021. ÁÐÅ-ÌÐÅ /ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÂÁÓÉËÇÓ ØÙÌÁÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο ενόψει εορτών, με τους επιστήμονες να προεξοφλούν ότι τον Ιανουάριο θα έχει κυριαρχήσει και στη χώρα μας η μετάλλαξη Όμικρον.

Με την εορταστική περίοδο να πλησιάζει στην κορύφωσή της, η μετάλλαξη Όμικρον επισκιάζει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά σε όλη την Ευρώπη ανατρέποντας τους σχεδιασμούς και θέτοντας επί τάπητος την ανάγκη λήψης νέων αποφάσεων.

Στο «τραπέζι» των κυβερνητικών αποφάσεων βρίσκεται η είσοδος εμβολιασμένων σε εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης μόνο με αρνητικό rapid test, την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, το συγκεκριμένο μέτρο φαίνεται πως συζητήθηκε μετά και από τη σημερινή σύσκεψη που είχε ο Πρωθυπουργός στο Μαξίμου με τον καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Η καθιερωμένη σύσκεψη πραγματοποιείται Δευτέρα, αλλά έγινε την Κυριακή καθώς ο πρωθυπουργός θα απουσιάζει στη Σόφια για επίσημη επίσκεψη.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το μέτρο να αφορά και το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όμως εξετάζεται να εφαρμοστεί μόνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με δεδομένο οτι για τα Χριστούγεννα υπάρχει το μέτρο του δωρεάν self test και άρα είναι εξασφαλισμένος ο επιδημιολογικός έλεγχος.

Συνεδριάζει η ολομέλεια της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Στο μεταξύ, αυτήν την εβδομάδα συνεδριάζει η ολομέλεια της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έπειτα από 15 ημέρες και στις τάξεις της υπάρχουν κάποιοι που ζητούν τη λήψη πιο δραστικών μέτρων, πέρα από τα αυξημένα τεστ και την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης.

Τα σενάρια που εξετάζει η επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, είναι η αύξηση του ποσοστού της τηλεργασίας, αλλά και η επαναφορά της τηλεκπαίδευσης μετά τις γιορτές – κάτι που κατηγορηματικά έχει αποκλείσει κατά το παρελθόν η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.