Ρυθμίζεται η τεχνητή νοημοσύνη; Τα νέα μοντέλα θα δοκιμάζονται πριν από την κυκλοφορία τους, διαμηνύει ο Σούνακ

Ρυθμίζεται η τεχνητή νοημοσύνη; Τα νέα μοντέλα θα δοκιμάζονται πριν από την κυκλοφορία τους, διαμηνύει ο Σούνακ
Britain's Prime Minister Rishi Sunak gestures during an in-conversation event with X (formerly Twitter) CEO Elon Musk in London on November 2, 2023, following the UK Artificial Intelligence (AI) Safety Summit. (Photo by Kirsty Wigglesworth / POOL / AFP) Photo: AFP
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας διοργάνωσε διήμερη σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε την Πέμπτη ότι οι κυβερνήσεις ομοϊδεατών και οι εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τη δοκιμή νέων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης πριν από την κυκλοφορία τους.

Ο Σούνακ διοργάνωσε διήμερη σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης, όπου την Τετάρτη εξασφάλισε την υποστήριξη της Κίνας για μια διεθνή προσπάθεια διαχείρισης των κινδύνων της τεχνολογίας.

Την Πέμπτη, ο Σουνάκ ανακοίνωσε μια ακόμη «συμφωνία ορόσημο» με «ομοϊδεάτες κυβερνήσεις και εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα συνεργαστούμε για τον έλεγχο της ασφάλειας των νέων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης πριν κυκλοφορήσουν», δήλωσε ο Σουνάκ σε συνέντευξη Τύπου στη σύνοδο κορυφής.

Ο κατάλογος των χωρών που είχαν υπογράψει τη συνεργασία για τον έλεγχο της ασφάλειας δεν περιελάμβανε την Κίνα, εκπρόσωποι της οποίας δεν συμμετείχαν στη δεύτερη ημέρα των συνομιλιών.

Στις συνομιλίες συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, τη Σιγκαπούρη, τον Καναδά και την Αυστραλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: