Robert Kiyosaki: Θα αγοράσω περισσότερα bitcoin όταν πέσει στα 1.100 δολάρια

Robert Kiyosaki: Θα αγοράσω περισσότερα bitcoin όταν πέσει στα 1.100 δολάρια
pexels Photo: pixabay.com

Ο συγγραφέας του μπεστ σέλερ Rich Dad Poor Dad, Robert Kiyosaki, περιμένει το Bitcoin να πέσει στα 1.100 δολ. για να αγοράσει και να επενδύσει σε αυτό, καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων συνεχίζει την πτωτική της πορεία.

Όπως έγραψε ο γνωστός επιχειρηματίας στο Twitter, «Οι ηττημένοι τα παρατάνε όταν χάνουν και οι νικητές μαθαίνουν από τις απώλειές τους».

Εξήγησε δε ότι ενώ όσοι είναι απογοητευμένοι από το bitcoin το πουλούν, θα περιμένει να δοκιμάσει το επίπεδο των 1.100 δολαρίων.

Εάν το BTC αρχίσει να ανακάμπτει, ο Kiyosaki σκοπεύει να επενδύσει περαιτέρω σε αυτό. Πολλοί συνδρομητές του διαφώνησαν ότι το bitcoin θα πέσει σε αυτό το επίπεδο. Κάποιοι μάλιστα είπαν ότι ο συγγραφέας έκανε τυπογραφικό λάθος και στην πραγματικότητα εννοούσε 11.000 δολάρια.

Ωστόσο, ο διάσημος επενδυτής έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θα αγοράσει περισσότερα bitcoin όταν η τιμή του νομίσματος πέσει σε συγκεκριμένο επίπεδο. Στην αρχή του έτους, ο Kiyosaki προέβλεψε ότι το εμβληματικό κρυπτονόμισμα θα έφτανε στα $20.000. Καθώς το Bitcoin συνέχιζε να πέφτει, ο Kiyosaki αναθεώρησε τις προβλέψεις του αρκετές φορές. Για παράδειγμα, τον Μάιο, έγραψε ότι το BTC θα μπορούσε να καταρρεύσει στα 9.000 δολ., αν και εκείνη την εποχή το Bitcoin διαπραγματευόταν σε περίπου 30.000 δολ..

Συνολικά, ο Kiyosaki είναι αισιόδοξος για το Bitcoin. Δεν εμπιστεύεται τις πολιτικές της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και πιστεύει επίσης ότι το ψηφιακό δολάριο θα αυξήσει τον πληθωρισμό.

Τα τελευταία 10 χρόνια, έχει επανειλημμένα κάνει ζοφερές προβλέψεις για την οικονομία των ΗΠΑ, προβλέποντας κραχ στο χρηματιστήριο.

Πριν από λίγους μήνες, είπε ότι ο κόσμος βρισκόταν στη μεγαλύτερη «φούσκα» στην ιστορία, αναφερόμενος στις μετοχές, τα ακίνητα και τα εμπορεύματα. Ως εκ τούτου, συνέστησε στο κοινό να επενδύσει σε χρυσό, ασήμι, BTC και SOL, καθώς εκτός από τη φούσκα «έρχεται ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος».