Ρόδος: «Ξηλώνονται» ξαπλώστρες και ομπρέλες που στήθηκαν και φέτος μέσα στη θάλασσα

Ρόδος: «Ξηλώνονται» ξαπλώστρες και ομπρέλες που στήθηκαν και φέτος μέσα στη θάλασσα
Όσοι παρανομούν στις παραλίες θα μας βρουν απέναντί τους, τονίζει ο Κωστής Χατζηδάκης.

Το κλιμάκιο στελεχών της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου εντόπισε την Τετάρτη παράνομες κατασκευές (19 μεταλλικές κατασκευές) εντός της θάλασσας και παραβάσεις στον αιγιαλό κατά την επιτόπια επιθεώρηση στην παραλία Αγία Μαρίνα στη Ρόδο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ανάλογη παράβαση είχε διαπιστωθεί και πέρυσι, στην ίδια παραλία και από την ίδια επιχείρηση, και αμέσως οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην έκδοση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης τους. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και φέτος μαζί με την λήψη και των αντίστοιχων αυστηρών διοικητικών μέτρων, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων σε αιγιαλό και παραλίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιχείρηση διενεργήθηκε υπό τον συντονισμό της Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας Ν. Κόλλια τόσο με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Ναυτιλίας όσο και με το Λιμεναρχείο Ρόδου και τις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Όταν λέμε ότι μπαίνει τάξη στον αιγιαλό και τις παραλίες το εννοούμε! Όσοι παρανομούν στις παραλίες θα μας βρουν απέναντι τους. Σε κάθε περιστατικό παρανομίας θα μας βρίσκουν απέναντι, με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Έχουμε συμμάχους μας τους πολίτες αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η χρήση drones και η νέα εφαρμογή myCoast που μας επιτρέπουν να παρεμβαίνουμε άμεσα όπου χρειάζεται».

(Πηγή φώτο: Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: