Ρωμανιάς: Η τρόικα εντόπισε σοβαρά λάθη στο νόμο για τις συντάξεις

Ρωμανιάς: Η τρόικα εντόπισε σοβαρά λάθη στο νόμο για τις συντάξεις

Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων δήλωσε ότι έχει ήδη ζητηθεί από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε διορθώσεις.

Σοβαρά λάθη στο νόμο του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων σε ό,τι αφορά τις συντάξεις εντόπισε η τρόικα και ζητεί τη διόρθωσή τους, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Ρωμανιά.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο κ. Ρωμανιάς αποκάλυψε το «καινούριο γράμμα από την τρόικα», με το οποίο ζητούνται αλλαγές.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι πρόκειται για το νόμο 4334, ο οποίος ψηφίστηκε στις 16 Ιουλίου, και τα τελευταία εδάφιά του, 27-30, αναφέρονται στο συνταξιοδοτικό.

«Εδώ λοιπόν έχουν γίνει σοβαρά λάθη και μας λένε τώρα από τις Βρυξέλλες να τα διορθώσουμε», είπε.

Όπως εξήγησε, για παράδειγμα για τα επικουρικά ταμεία ο νόμος λέει ότι 1/1/2015 ενοποιούνται όλα, μπαίνουν κάτω από την ομπρέλα του ΕΤΕΑ. «Εδώ έχει γίνει λάθος. Το γράμμα που μας ήρθε τώρα μας λέει όχι, να τα αλλάξετε. Θα δώσετε προθεσμία μέχρι 31/12/2015 για να ενοποιηθούν και θα τους δίνετε τη δυνατότητα να επιλέξουν ή να γίνουν επαγγελματικά ταμεία ή να υπαχθούν στο ΕΤΕΑ. Κάτι που το είχαμε με τον παλιό νόμο του 2014», σημείωσε.