Η ρομποτική πλευρά του εαυτού σας (βίντεο)

Η ρομποτική πλευρά του εαυτού σας (βίντεο)

Στείλτε το ρομπότ στο γραφείο... από το σπίτι!

Πολλές είναι μέχρι στιγμής οι προσπάθειες να υποκατασταθεί τεχνολογικά η ανθρώπινη παρουσία στον χώρο εργασίας, όπου κι όποτε αυτό είναι εφικτό. Οι περισσότερες μένουν -ακόμη- στα χαρτιά. Όχι όμως αυτή.

Η Double Robotics συστήνει στους απανταχού «τεμπέληδες» ή απλώς περίεργους, το ρομποτικό τους alter ego. Ή για την ακρίβεια, την τηλεπαρουσία τους με ρόδες, όπου κι όποτε θελήσουν να κάτσουν σπίτι.

Το ρομπότ της Double Robotics έρχεται σε δύο μοντέλα, ένα προς ενοικίαση κι ένα προς αγορά. Οι τιμές είναι και στις δύο περιπτώσεις τσουχτερές. Το AVA 500 ενοικιάζεται προς 2,500 δολάρια το μήνα. Βασίζεται πάνω στην τεχνολογία του iPad και προσφέρεται για ανέμελη πλοήγηση σε όλους τους χώρους του γραφείου.

Διαβάστε ακόμη: Άτλας, το ρομπότ που δεν πέφτει

Το Double πωλείται προς 2,499 δολάρια, αλλά έχει τις ελλείψεις του. Δεν είναι τόσο σταθερό όσο το AVA 500 και η οθόνη που στηρίζεται πάνω στο λεπτό κοντάρι-σώμα του, είναι μικρότερη.

Το πρόγραμμα που συνοδεύει τα ρομπότ επιτρέπει τη χρήση τους μέσω iPad, ενώ προβάλλει μόνιμα το πρόσωπο του χειριστή μέσω της Facetime κάμερας.

Το περίεργο αυτό ρομπότ που μπορεί μεταξύ άλλων να «ψηλώνει» ή να «κονταίνει» όποτε ο χειριστής θελήσει, έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να μην πέφτει ακόμη κι αν υποστεί ένα ελαφρύ σπρώξιμο. Μοναδικό ζήτημα που καλείται να απαντήσει σύντομα η κατασκευάστρια εταιρεία του, είναι ο τρόπος που θα μπορεί να κάνει τη φόρτιση ρομπότ και iPad ευκολότερη αλλά και πιο πρακτική.

Μέχρι τότε, δείτε το βίντεο