Οι Ρώσοι γνωρίζουν την Ελλάδα on line

Οι Ρώσοι γνωρίζουν την Ελλάδα on line

O νέος οδηγός με την ονομασία Всё о Греции μπορεί να βοηθήσει τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν ρωσόφωνο κοινό.

Ένας νέος οδηγός που μπορεί να βοηθήσει τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν ρωσόφωνο κοινό πριν αυτό επισκεφτεί τη χώρα μας, το οποίο δεν περιλαμβάνει μόνο τη Ρωσία αλλά όλες τις ρωσόφωνες χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, είναι το Всё о Греции (προφέρεται φσιο α Γκρέτσιι).

Αποτελεί τον μοναδικό Online τουριστικό οδηγό στα ρώσικα που διέπεται από τους άγραφους νόμους της ηλεκτρονικής αναζήτησης προορισμών.

Κάθε χρόνο περίπου ένα εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα και στις σελίδες του ВоГ μπορούν να βρουν ακριβείς πληροφορίες για δραστηριότητες, πέρα από την πληροφορία που προέρχεται από τους οργανωμένους μεγάλους πράκτορες ταξιδιών από τη Ρωσία στην Ελλάδα. Από το Δεκέμβρη του 2013 το site είναι ανιχνεύσιμο από τις μηχανές αναζήτησης και η λειτουργία του ξεκίνησε την άνοιξη του 2014. Το περιεχόμενό του αφορά έως τώρα πληροφορίες για δραστηριότητες και αξιοθέατα στη χώρα μας, που είναι άγνωστα στους ομόθρησκους επισκέπτες μας, οι οποίοι πλην των άλλων χαρακτηριστικών τους δεν ομιλούν και αγγλικά, καθιστώντας την αναζήτηση πληροφορίας μία διαδικασία δύσκολη για τους ίδιους. Αυτή ακριβώς ήταν η ανάγκη που δημιούργησε το site.

Η εικόνα της Ελλάδας στη ρωσική αγορά και το ВоГ
Μέχρι σήμερα οι υπάρχοντες τουριστικοί οδηγοί διαθέτουν την κλασσική πληροφορία που μπορεί κάποιος να βρει παντού (π.χ. Ακρόπολη) ή την πληροφορία που σχετίζεται με τις επιχειρηματίες δραστηριότητες των πρακτόρων (π.χ. μεγάλα resorts). Δεν υπάρχει κάποιος άλλος κατάλογος που να προβάλλει αποτελεσματικά το ελληνικό τουριστικό προϊόν στα ρωσικά. Αυτό ακριβώς το κενό έρχεται να καλύψει το ВоГ σε μία αγορά με ιδιαιτερότητες.

Για την Ελλάδα υπάρχει στη Ρωσία η διάσημη έκφραση «στην Ελλάδα υπάρχουν τα πάντα» που αναφέρεται στο Βυσσινόκηπο του Τσέχοφ. Ακόμα ο Ντοστογέφσκυ περιγράφει τον παράδεισο ως κάποιο «νησί του ελληνικού αρχιπελάγους». Εκτός από τη Ρωσία, το Ρωσόφωνο κοινό βρίσκεται και σε άλλες χώρες όπως Λευκορωσία, Ουκρανία, Καζακστάν και όπως φαίνεται και από τα πρώτα στοιχεία επισκεψιμότητας στο ВоГ, και σε χώρες που έχουν μεταναστεύσει Ρωσόφωνοι όπως Γερμανία, Γαλλία και Αμερική.

Συν τοις άλλοις, υπάρχοντες ηλεκτρονικοί οδηγοί στα ρωσικά μπερδεύουν προορισμούς που το όνομά τους μοιάζει, όπως π.χ. την Ελαφόνησο με το Ελαφονήσι (Κρήτη), είτε λόγω απλής απευθείας μετάφρασης τους από τα αγγλικά ενώ δεν έχουν επισκεφτεί την Ελλάδα, είτε της μη ορθής χρήσης της ρωσικής γλώσσας και οδηγούν σε παραπληροφόρηση.

Το περιεχόμενο του ВоГ εκτός από την ακρίβεια της πληροφορίας που παρέχει διακρίνεται και για τη σωστή ρωσική γλώσσα και έτσι αυτή τη στιγμή το περιεχόμενο του είναι ό,τι πληρέστερο υπάρχει για την Ελλάδα στα Ρώσικα. Περιέχει πληροφορίες για παραλίες, αξιοθέατα για παραπάνω από 110 ελληνικούς προορισμούς καθώς και σελίδες για χωριά και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ο στόχος σχετικά με το περιεχόμενο του είναι η παροχή συμβουλών για οτιδήποτε ενδιαφέρει κάποιον Ρώσο τουρίστα. Από το τι να ψωνίσει, ως πως να μετακινηθεί, που να νοικιάσει αυτοκίνητο, που θα βγει μια νύχτα. Ταυτόχρονα τις επόμενες ημέρες δημοσιεύεται ο κατάλογος των επιχειρήσεων που θέλουν να προβληθούν στο ρώσικο κοινό. Άρα θα έχει πληρέστερη κάλυψη των αναγκών των ρώσων τουριστών που θα γνωρίζουν που και πως θα βρουν αυτό που αναζητούν.

Σύμφωνα με τον Αντρέα Κοντοκάνη, τον Ιούλιο επισκέφτηκαν το ВоГ πάνω από 7.000 χιλιάδες μοναδικοί επισκέπτες διαβάζοντας παραπάνω από 21.000 σελίδες. Ο οδηγός παρέχει πληροφορίες για 40 προορισμούς και οι χώρες προέλευσης των επισκεπτών είναι Ρωσία 60%, Ελλάδα (τουρίστες που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα) 22%, Ουκρανία 7%, και το υπόλοιπο μοιράζεται σε χώρες όπως Λευκορωσία, Μολδαβία, Αμερική, Γερμανία και άλλες συνολικά 68.

Ο οδηγός είναι ανοιχτός για εγγραφές σε επιχειρήσεις που θέλουν να διαφημιστούν στην ρωσική αγορά και στους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα. Η εγγραφή στον κατάλογο του οδηγού θα είναι δωρεάν μέχρι τις 15/8. Μετά την περίοδο το ετήσιο κόστος θα κυμαίνεται στα 20 ευρώ για όσους επιθυμούν απλή προβολή και 100 ευρώ για όσους επιθυμούν ένα ολοκληρωμένο πακέτο προβολής.

Το πλεονέκτημα για έναν Έλληνα επιχειρηματία είναι πως θα μπορέσει να προβάλλει την επιχείρηση του, στα ρώσικα με μικρό κόστος χωρίς να χρειάζεται να αποδίδει προμήθειες και υψηλά κόστη σε μεσάζοντες που έχουν ήδη πρόσβαση στη ρώσικη αγορά.

Διαβάστε ακόμη: 

Γνωρίστε τα κορυφαία ξενοδοχεία του 2014